РЕЛАКСОФИТОЛ КАПС. Х 30

РЕЛАКСОФИТОЛ КАПС. Х 30

Натурални съставки без привикване при безсъние, стрес, тревожни и депресивни състояния.

Повече детайли

New product

22,56 лв

- +

 
Повече информация

Релаксофитол е хранителна добавка за нервната система и нейното правилно функциониране. Изцяло природен продукт без риск от привикване.
Релаксофитол спомага за успокоение и отпускане, с благоприятен ефект при безсъние и трудно заспиване.

Нарушения на съня, тревожни и депресивни състояния
Тези състояния засягат огромна част от хората и водят до намаляване на работоспособността и до влошаване качеството на живот. Различни стресови фактори могат да провокират тези състояния, а научните изследвания установяват общи невробиологични основи между тях. Така например стресът може да доведе до тревожност, която е причина за трудно заспиване или ранно събуждане. От друга страна нарушенията на съня водят до повишаване на тревожността или до депресивни състояния, които допълнително влошават качеството на съня. За да може да се излезе от този порочен кръг е нужно да се възстанови баланса на определени невромедиатори, които са отговорни за неговото нормално функциониране.

Открояват се два невромедиатора, които играят ключова роля. Това са гамааминомаслената киселина (GABA, gamma-aminobutyric acid) и серотонина (5-хидрокситриптамин, 5-HT).


ГАМААМИНОМАСЛЕНА КИСЕЛИНА (GABA)
Гамааминомаслената киселина (GABA) е основният инхибиращ невромедиатор в централната нервна систе- ма (ЦНС) при човека, а нейната основна роля е да намаля- ва невроналната възбудимост.
Установено е, че ниските нива на GABA в ЦНС, водят до хиперактивност и заболявания свързани с разстройване на нормалната функция.


СЕРОТОНИН (5-НТ)
Вторият невромедиатор е серотонина, който е наречен още „невромедиатор на щастието“ защото изпълнява ключова роля при редица важни процеси като регулира- нето на съня, чувството за болка, терморегулацията, апетита, агресията и сексуалното поведение.

РЕЛАКСОФИТОЛ СЪСТАВКИ:

Melissa officinalis (маточина) е многогодишно тревисто ароматно растение, а данните за употребата й като лечебно средство датират още отпреди 2000 години. Макар съставът на екстракта от маточина да е твърде богат, розмари- новата киселина определя основната биологична активност. Ето защо е изключително важно да се знае концентрацията на това природно вещество в общия екстракт. В препарата RELAXOPHYTOL съдържанието на розмаринова киселина е стандартизирано и доказано високо (66 mg в две капсули).

Розмариновата киселина инхибира ензима GABA-трансаминаза, който води до бързо разграждане на GABA и така увеличава нивата на този невромедиатор като намалява невроналната възбудимост. Установено е, че измежду всички екстракти от различни растения, именно екстрактът от маточина притежава най-високата инхибираща способност по отношение на GABA-трансаминазата.

Тези ефекти са причина екстрактът от маточина да допринася за премахване на нервното напрежение, чувството за страх и несигурност и да благоприятства усещането за психичен комфорт и спокойствие при стресови ситуации.


5-HTP е природна аминокиселина, която е изолирана от семената на храсто- видното растение Griffonia Simplicifolia характерно за централна и западна Африка. 5-HTP води до много по-бърз биосинтез на серотонин в невроните. В допълнение на това приемът на 5-HTP води до повишаване нивата и на някои други невромедиатори като например мелатонин и бета ендорфини, които са важни за добрия сън и спокойствие.

Витамин В6 (pyridoxine) е необходим за синтеза на много невромедиатори, включително серотонин и GABA, което се счита за причина за неговия благо- приятен ефект върху нормалната психична функция. В допълнение на това, от серотонин с помощта на Витамин В6 се синтезира мелатонин, който влияе положително на съня запазвайки циркадния ритъм.

Магнезий (Mg) – нивото на магнезия е пряко свързано с нивото на стрес, като ниските нива увеличават стреса и обратно стресът води до ускорено отделяне и оттам до ниски нива на магнезий.
Магнезий е важен микроелемент, който подпомага нормалното функциониране на нервната система и поддържането на нормална психична функция.

РЕЛАКСОФИТОЛ ПРЕДИМСТВА:

  • Бързо действие
  • изцяло природен продукт без риск от привикване
  • съставки, които взаимно подпомагат своето действие
  • немско качество на достъпна цена

РЕЛАКСОФИТОЛ СЪСТАВКИ:

Активни вещества / 2 капсули

Тримагнезиев дицитрат със съдържание на Магнезий (Mg) 130 mg / 812.5 mg
Екстракт от маточина (Melissa officinalis) със съдържание на хидроксицинамова киселина 117 mg и розмаринова киселина 66 mg / 600 mg
Екстракт от Грифония Симплицифолия (Griffonia Simplicifolia) със съдържание на 5-хидрокситриптофан (5-НТР) 147 mg/ 150 mg
Пиридоксин хидрохлорид със съдържание на Вит. В6 /10 mg

Помощни вещества:

Растителна микрокристална целулоза и Магнезиев стеарат (емулгатори).

РЕЛАКСОФИТОЛ ДОЗИРОВКА:

Приемайте по две капсули дневно - 1 на обяд около 1 час преди хранене и 1 вечер непосредствено преди лягане.

За постигане на начален ефект използвайте хранителната добавка 15 - 30 дни, а за трайни резултати - 30 - 90 дни.

Противопоказания:

 - Свръхчувствителност към някоя от съставките;
 - деца под 12 години;
 - бременни жени и кърмачки.


Предупреждения:

Хранителната добавка не трябва да се използва успоредно с успокояващи лекарствени средства и/или антидепресанти.
Не предозирайте. РЕЛАКСОФИТОЛ не е заместител на разнообразното хранене.
Не го използвайте след изтичане срока му на трайност.

Производител:
Goerlich Pharma GmbH, Германия.

Опаковка:
РЕЛАКСОФИТОЛ се предлага в опаковка от 30 капсули.

Напишете отзив

РЕЛАКСОФИТОЛ КАПС. Х 30

Натурални съставки без привикване при безсъние, стрес, тревожни и депресивни състояния.

Напишете отзив

 
Comments(1)
2018-09-27
Релаксофитол

Добавката е много добра.На 4-5 ден се почувствах,друг човек.Пия го вече около месец и половина и се радвам,че намерих средство на растителна основа,а резултатът е страхотен.Изчезна апатията ,страха,безпокойството и т.н.Беше ми изписано от невролог,на който съм признателна.

  • Беше ли полезен този коментар за Вас?
  • (0) (0)

Напишете свой отзив!