Прочетете януарския брой на списание Betty.
Категории
Търсене в блога
Blog tags
Photo gallery
No featured images
Прочетете януарския брой на списание Betty.
Прочетете новия ноемврийския брой на списание Betty.
За изготвяне на лекарства по рецепта заповядайте в аптека “Линк” в Бургас на ул. “Оборище” 94!
"You're Not A Man Until You've Traveled" ("Не си мъж/човек, докато не си пътувал") - преди време бях чела статия с...
Имало едно време една бълха. Подобно на всяка средностатистическа бълха, тя нямала кой знае какви мечти за бъдещето....
No featured images
Началото на декември за мен е онова особено време, в което коледното настроение малко по малко започва да обхваща всички и всичко наоколо.
И въпреки че навън няма сняг, а празниците все още са далеч, в събота реших, че не е рано да направя първи опит за коледни сладки. Защото няма нищо по-коледно от миризмата на прясно изпечени сладкиши в топла кухня, докато навън е студено и ветровито (а в Бургас обикновено е ветровито).
Избрах си една рецепта, която звучеше доста интересно - сладки с макадамия и бял шоколад. Честно казано, на мен лично резултатът не би е любим (вкусът се получи твърде млечен), обаче всички останали, които опитаха произведението ми, много го харесаха и трябваше да обещая, че пак ще направя същите сладки за Коледа.
Ето и рецептата
Продукти:
1/2 ч.ч. разтопено масло 3/4 ч.ч. бяла захар (аз сложих кафява) 1 яйце 1 ч.л. ванилия 1 1/4 ч.ч. брашно 1/2 ч.л. сода 1/2 ч.л. сол 200 г. бял шоколад на парченца 200 г. макадамия (сурова), нарязана на парченца (най-добре в чопър)
Приготвяне:
Загрявате фурната до 200 градуса.
Смесвате и разбивате заедно маслото и захарта, след което добавяте разбитото яйце и ванилията. Смесвате брашното, содата и солта и ги добавяте към сместа. Най-накрая добавяте белия шоколад и ядките.
От тази смес взимате с чаена лъжица, препълнена, и слагате топчетата върху хартия за печене в тава. Нека да има около 5 см отстояние между отделните сладки.
Рецептата казва да печете 8-10 минути, но на мен ми трябваха около 15-20. Може би зависи от фурната, идеята е сладките леко да се зачервят и втвърдят. След това се оставят да изстинат и после се съхраняват в добре затворена кутия.
След това остава само да си пуснете някоя коледна песен, да си направите чай или горещ шоколад и да поканите коледния дух в дома и в душата си :)
Please sign in first.
Sign inТрябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.
Sign in
Latest comments