виж още резултати
No products were found.

НЕОФОЛИК МЕТА ТАБЛ. Х 90 НЕОФАРМ

Благоприятства нормалното протичане на бременността и в значителна степен намалява риска от развитието на spina bifida.

Прочети ощеShow less
13,49 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

НЕОФОЛИК МЕТА ТАБЛ. Х 90 НЕОФАРМ е хранителна добавка, която се препоръчва при недостиг на фолиева киселина, при макроцитна анемия, намалява риска от развитие на спина бифида и благоприятства нормалното протичане на бременността.

L-метилфолатът е активната форма на фолиевата киселина. Фолиевата киселина в организма изпълнява своите функции, едва след като се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие. Недостига на фолиева киселина в организма на майката и плода води до появата на вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка на новороденото (spina bifida).

Състав:

НЕОФОЛИК МЕТА ТАБЛ. Х 90 НЕОФАРМ са оранжеви таблетки, всяка от които съдържа 0,4 mg метилирана фолиева киселина - L-метилфолат.

Начин на употреба:

Дозата от 0,4 mg е утвърдена като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина в активна форма - L-метилфолат.

В случай, че вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка НЕОФОЛИК МЕТА ТАБЛ. Х 90 НЕОФАРМ дневно. Не пропускайте дневен прием. Дневния прием не трябва да надвишава 2 таблетки.

Във връзка с нормалното протичане на бременността и намаляване риска от спина бифида у новороденото се препоръчва приемането на НЕОФОЛИК МЕТА ТАБЛ. Х 90 НЕОФАРМ да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай че бременността не е планирана, започнете приемането на НЕОФОЛИК МЕТА ТАБЛ. Х 90 НЕОФАРМ веднага след установяването и. 

Важно:

Не взимайте НЕОФОЛИК МЕТА ТАБЛ. Х 90 НЕОФАРМ ако имате алергия към L-метилфолат или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми.

Консултирайте се с вашия лекар, ако:

- Сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето Ви се е родило със спина бифида или друг вроден дефект на невралната тръба.

- Вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина – метотрексат, триметоприм или намаляват усвояването и в стомашно-чревния тракт – контрацептиви, антиконвулсанти.

- Сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво.

Тези състояния изискват приемането на по-високи дози L-метилфолат.

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Витамини по групи
Фолиева киселина
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in