Click for more products.
No produts were found.

Калий 99 мг капс. x 100 Нейчърс Уей

Калий като калиев цитрат. 

Подпомага баланса на електролитите.

За здраво сърце и правилна мускулна функция. 

За поддържане на алкалната среда в организма. 

Read more
11,72 лв. (с данък) 14,65 лв.
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Калий 99 мг капс. x 100 Нейчърс Уей информация

Калий като калиев цитрат. 

Подпомага баланса на електролитите.

За здраво сърце и правилна мускулна функция. 

За поддържане на алкалната среда в организма. 

Калий е естествен продукт в подкрепа на електролитния баланс и нормалната функция на сърдечно-съдовата и мускулната системи.

Хранителна добавка, добър източник на калий като калиев цитрат – важен минерал и електролит, който подпомага поддържането на електролитния баланс и противодейства на ефектите на натрия.

Доставката на достатъчни количества калий и намаляването приема на натрий, има съществено значение за укрепване на сърдечно-съдовото здраве, намаляване на кръвното налягане, поддържане на елетрическата активност на сърцето и други мускули, и др.

Как действа Калий на Нейчърс Уей?

 • Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система, поддържане нормални нива на кръвното налягане и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания;
 • Спомага за поддържане на алкалната среда в организма и предотвратяване на ацидозата (повишена киселинност на кръвта и други телесни тъкани). Това е от изключително значение за поддържането на костната минерална плътност и нормалното състояние на мускулите, особено в напреднала възраст;
 • Съдейства за предаването на електрическите импулси, необходими за ритмичното съкращаване на мускулите, включително на сърдечния мускул. В резултат се предотвратяват състояния като скованост, мускулна слабост, изтръпване на крайниците, нарушения в сърдечния ритъм и др.;
 • Способства за преодоляване на умората и усещането за слабост, настъпили поради дисбаланс в електролитите и недостиг на калий;
 • Улеснява нормалната функция на червата при запек;
 • Минералите, включително калий, натрий, магнезий, калций и др., са електролити. Те притежават способността да се разтварят в телесните течности, образувайки електрически заредени йони, които биват отрицателни или положителни. Балансът между тези йони играе ключова роля за дейността на мускулната система, сърдечния мускул, нервната система и др.

Калият е един от седемте основни макроминерала. Човешкото тяло се нуждае от около 100 mg калий дневно, за да се предотврати недостига му, както и дисбаланс в електролитите, който може да доведе до редица нарушения.

Недостигът на калий може да предизвика редица здравословни проблеми. Той е известен още като хипокалиемия. Симптомите при занижени нива на калий включват:

 • неразположение и умора;
 • високо кръвно налягане, нарушения в ритъма на сърцето и увеличен риск от сърдечно-съдови болести;
 • слабост, мускулни болки и спазми, и дори парализа;
 • изтръпване, мравучкане и сърбеж основно в областта на крайниците;
 • запек;
 • респираторна недостатъчност и др.


Установено е, че добрият прием на калий намалява риска от смъртност с около 20%. Наличието на нормални нива на калий в организма предпазва от инсулт, понижава кръвното налягане, запазва костната минерална плътност и предотвратява загубата на мускулна маса и образуването на камъни в бъбреците.

СЪСТАВКИ Калий 99 мг капс. x 100 Нейчърс Уей:

В 1 капс. / Дн. доза:

Калий (калиев цитрат) - 99 mg / 99 mg

Други съставки: Целулоза, желатинова капсула, магнезиев стеарат, силициев диоксид.


Калий 99 мг капс. x 100 Нейчърс Уей НЕ СЪДЪРЖА изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти, глутен, соя, сол, захар, пшеница, дрожди.

ДОЗИРОВКА Калий 99 мг капс. x 100 Нейчърс Уей:

По 1 капсула дневно, за предпочитане с храна.


Забележка: При бременност и кърмене консултация с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и мускулната системи. За здраво сърце, поддържане на сърдечния ритъм и нормалните функции на сърдечно-съдовата система. Калий - калиев цитрат 99 мг. 

Read more
Подробности за продукта
Коментари
Няма коментари

Напишете вашето мнение за продукта

 • Kaчество:
Опишете продукта с няколко кратки думи.
Свързани продукти
Промо комплект Биолектра Магнезий шише Промо комплект Биолектра Магнезий шише
NEW
Купи
Витамини и минерали
24,97 лв. (с данък)
Промо комплект - 2 оп. Биолектра Магнезий форте еф. табл. + Спортна бутилка подарък. Промо комплектът включва:  - Биолектра Магнезий Форте 1 бр. Лимон + 1 бр. Портокал;  - Спортна бутилка.
Бърз преглед
Органично конопено масло х 200 мл Виридиан Органично конопено масло х 200 мл Виридиан
NEW
Купи
За имунната система
Viridian
25,90 лв. (с данък)
Органично конопено масло – 100% Подходящ за вегани. Подпомагат хормоналният баланс в организма, здравето на сърцето, ставите  и нервната система. Положително повлияват състоянието на кожата, ноктите и косата.
Бърз преглед
Комплекс Витамини и Минерали капс х 90/30 Виридиан Комплекс Витамини и Минерали капс х 90/30 Виридиан
NEW
Купи
За имунната система
Viridian
55,60 лв. (с данък)
Специално създадена формула за коригиране дефицита от минерали и витамини. Подобрява тонуса и функциите на нервната система. Благоприятно повлиява дейността на стомашно чревният тракт, черния дроб и сърцето. Богат е...
Бърз преглед
МагнаВитс Тийнейджъри момиче табл. х 30 Магналабс МагнаВитс Тийнейджъри момиче табл. х 30 Магналабс
Купи
За децата
Magnalabs / Магналабс
12,49 лв. (с данък)
Витамини за момичета тийнейджъри. За концентрацията и стимулиране на когнитивните способности при учене, добро зрение и здрава опорно-двигателна система.
Бърз преглед
МагнаВитс Тийнейджъри момчета табл. х 30 Магналабс МагнаВитс Тийнейджъри момчета табл. х 30 Магналабс
Купи
За децата
Magnalabs / Магналабс
12,49 лв. (с данък)
Мултивитамини и минерали - научно разработена формула за тийнейджъри момчета от 12 до 18 г.: За здрави очи; За имунитет; За по-добра концентрация; За костната система.
Бърз преглед

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in