виж още резултати
No products were found.

Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл

Против подуване и чувство на тежест в коремчето на вашето дете.

Прочети ощеShow less
8,05 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл е лекарствено средство против подуване и чувство на тежест в корема.

Повишеното образуване и натрупване на газове в стомаха и червата във вид на дребномехурчеста пяна води до неприятни оплаквания, като подуване и чувство на тежест в корема. Това е причина и за колики у кърмачето, които са чести оплаквания и се срещат при около 1/3 от новородените. Коликите започват няколко дни след раждането и продължават до около третия месец. Срещат се както при кърмачета, хранени с майчино мляко, така и при тези, хранени с изкуствено мляко. Коликите обикновено започват по едно и също време на денонощието, най-често следобед и вечер, с внезапен, силен, продължителен плач. Лицето на детето се зачервява, крачетата се свиват към корема, а ръчичките - в юмручета. Детето е раздразнително, възбудено, неспокойно.

Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл намалява повърхностното напрежение на мехурчетата газ и разгражда дребномехурчестата пяна. Освободените по този начин газове могат да се резорбират от чревната стена и да се отделят по естествен начин.

Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл действа по чисто физичен начин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неактивен, не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. Еспумизан L не влияе върху храносмилането и не променя киселинността в стомаха. Еспумизан L не се резорбира и се отделя непроменен.

Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл се прилага:

  •  при всички заболявания, придружени с повишено образуване и натрупване на газове в стомашно-чревния тракт (метеоризъм), съпроводени с оплаквания, като дискомфорт, подуване, чувство на тежест и пълнота в областта на корема;
  •  при колики у кърмачето;
  •  при прекомерно поглъщане на въздух, както и при прием на определени храни и напитки, водещи до повишено образуване на газове (боб, леща, зеле, газирани напитки);
  •  при сърдечни оплаквания, в резултат от придвижване на диафрагмата нагоре вследствие натрупване на газове в стомашно-чревния тракт;
  •  при подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултразвуково и т.н.) и като добавка към контрастна материя при двойно-контрастна рентгенография;
  •  при отравяне с детергенти (тензиди)

Състав Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл:

1 mi (25 капки) от емулсията съдържа 40 mg dimethicone-silicon dioxide 96:4 (simethicone).

Помощни веществa: Полиетиленгликол 1500 моностеарат, глицерол моностеарат, сорбат, хидроксипропилцелулоза, натриев цикламат, захарин натрий, аромат банан, пречистена вода.

Начин на употреба:

При подуване и чувство на тежест в корема, при колики у кърмачето

Кърмачета

1 ml (еквивалентен на 25 капки) Еспумизан L се прибавя в шишето с мляко при всяко хранене или с малка лъжичка се дава на кърмачето преди или след всяко кърмене.

Деца между 1 и 6 години

1 ml (еквивалентен на 25 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно.

Деца между 6 и 14 години

1-2 ml (еквивалентни на 25-50 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно.

Юноши и възрастни:

2 ml (еквивалентни на 50 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно.

Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл се приема по време хранене или след хранене, а при необходимост и преди лягане.Продължителността на лечението се определя от протичането на оплакванията.

Ако е необходимо, Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл може да се приема продължително време.

При подготовка на коремната кухина за образно изследване 2 ml (еквивалентни на 50 капки) Еспумизан L, 3 пъти дневно в деня преди изследването и 2 ml Еспумизан L, сутринта в деня на изследване, освен ако лекарят не е препоръчал друго.

Като добавка към контрастна материя при образно изследване 4 до 8 ml (еквивалентни на 100 до 200 капки) Еспумизан L към 1 литър от контрастната материя за двойно контрастна рентгенография.

Като противоотрова при интоксикация с детергенти (отравяне с тензиди)

Дозировката се определя от тежестта на отравянето.

Деца

2.5 до 10 ml (от 65 капки до 1/3 от съдържанието на бутилката) Еспумизан Л

Възрастни

10 до 20 ml (от 1/3 до 2/3 от съдържанието на бутилката) от Еспумизан Л

Забележка: Преди употреба разклатете добре бутилката с Еспумизан Л За да дозирате, дръжте бутилката с дъното нагоре.

Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл може да се прилага и след операции.Еспумизан Л капки 40мг/мл х 30 мл не съдържа захар и поради това е подходящ за диабетици и хора с нарушено храносмилане.

Лекарственото вещество на Еспумизан Л води до разпадане на мехурчетата газ в стомашно-чревния тракт по напълно физичен начин, като е напълно химически и биологично неактивен. 

Поради това на практика отравяне може да се изключи. Приложението на големи дози Еспумизан Л също се понася без проблеми.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in