виж още резултати
No products were found.

Магнерич табл. 500 мг Х 30

При мускулни схващания, сърдечно-съдови заболявания.

При магнезиев дефицит.

При бременност.

Прочети ощеShow less
10,79 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Магнерич табл. 500 мг Х 30

Магнезият участва в обмяната на въглеводороди, белтъци, мазнини и нуклеинови киселини, енергийни процеси, провеждане на нервното възбуждане. Също така магнезият участва в съкращението на сърдечния мускул и потиска нервно-мускулното предаване. Недостигът на магнезий може да причини болезнени мускулни схващания, депресивни състояния, нарушен сърдечен ритъм.

Магнерич е лекарствен продукт, съдържащ Магнезий, който се прилага в най-честите случаи на магнезиев дефицит, като: мускулни крампи и парестезии, като допълнителна терпаия при стабилна стенокардия и ритъмни нарушения, за профилактика при пациенти, които са на лечение с диуретици (бримкови и тиазидни), при бременни; за профилактика на прееклампсия и еклампсия.

Магнезият - активната съставка на МАГНЕРИЧ е физиологичен калциев антагонист. Той участва в обмяната на въглеводороди, белтъци, мазнини и нуклеинови киселини, енергийни процеси, провеждане на нервното възбуждане. Участва в съкращението на сърдечния мускул и потиска нервно-мускулното предаване.

 

Не използвайте Магнерич при:

Свръхчувствителност към лекарственото или към някое от помощните вещества, включени в състава на продукта;

Тежка бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс под 30 мл/мин);

Калциево - магнезиево - амониево - фосфатна литиазна диета.

АV-блок III степен;

Миастения гравис.

Обърнете специално внимание при употребата на Магнерич:

Продуктът се прилага с повишено внимание при чревни стеснения или запушвания. Ако след едномесечно лечение не се наблюдава подобрение на симптоматиката, продължаването на лечението трябва да се преоцени. В случаи на умерена бъбречна недостатъчност трябва да се вземат предпазни мерки за предотвратяване риска от хипермагнезиемия. Ако след едномесечно лечение не се наблюдава подобрение на симптоматиката, продължаването на лечението трябва да се преоцени.

• Деца и пациенти в напреднала възраст.

Лекарствената форма не е подходяща за деца под 6 години.

Прием на други лекарства:

Моля, кажете на лекуващия си лекар или фармацевта си ако взимате или сте взимали скоро други лекарства, включително лекарства, които се отпускат без рецепта!

При едновременен прием на желязо трябва да се има предвид, че магнезият може да наруши усвояването на желязото. Необходимо е да се спазва интервал от 2-3 часа между приемите на двата продукта. Същото се отнася за прием на тетрациклини и натриев флуорид.

Магнерич повишава кръвните нива на хинидин при едновременно лечение, което може да засили нежеланите му ефекти.

Действието на магнезия намалява при едновременен прием на калциеви соли.

Продуктът усилва действието на седативни, аналгетични, наркотични, лаксативни продукти, анестетици и миорелаксанти.

Едновременен прием на магнезий с бифосфонати или хинолони намалява резорбцията му и неговото действие.

Алкохолът подпомага отделянето на магнезий и затруднява усвояването му от тялото и трябва да се избягва по време на лечението с Магнерич.

Бременност и кърмене:

Преди прием, на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт! Няма рискове при прилагането на Магнерич по време на бременност и кърмене. Продуктът се прилага при някои състояния по време на бременност и кърмене.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in