виж още резултати
No products were found.

Оклис саше 400 мг х 20/10 сашета

За различен вид болка - мускулна (навяхвания и растежения), при костни заболявания с болка и възпаление, главоболие и др. 

Нестероидно противовъзпалително средство.

Прочети ощеShow less
16,71 лв. (с данък)
-
Брой
  • x20
  • х10
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Оклис саше 400 мг х 20/10 сашета

За различен вид болка - мускулна (навяхвания и растежения), при костни заболявания с болка и възпаление, главоболие и др. 

Нестероидно противовъзпалително средство.

Оклис се използва за лечение на болка: мускулни (навяхвания и растежения), костни заболявания с болка и възпаление, главоболие, зъбобол, следоперативна болка, периодична болка.

Оклис 400 мг гранули за перорален разтвор е подходящ и за лечение на ревматоиден артрит (включително ювенилен ревматоиден артрит), анкилозиращ спондилит, артроза и други остри или хронични ревматични процеси, меки тъкани при навяхвания и разтежения, висока температура и възпаления, които съпътстват състояния (като фарингит, тонгилит, ушни инфекции и др.), първична дисменорея.

Преди употреба прочетете внимателно листовката!


АКТИВНИ СЪСТАВ
Оклис саше 400 мг х 20/10 сашета:

400 mg Ибупрофен L-аргинин, еквивалентно на 400 mg Ибупрофен.

Други съставки: аргинин, аспартам (Е-951), захароза, натриев бикарбонат, захарин-натрий, натриев лаурил сулфат, ментолова есенция (10.86.4580), ментова есенция (506041 ТР0504), съдържа и царевично нишесте без глутен.

ДОЗИРОВКА Оклис саше 400 мг х 20/10 сашета:

При възрастни – по 1 саше на всеки 8 часа, като максималната препоръчителна дневна доза е 3 сашета (1200 мг), разпределени на 3 приема.

Изсипете съдържанието на 1 саше в половин чаша вода, разбъркайте и изпийте получения разтвор. Ако получите стомашно неразположение след приема на Оклис 400 мг, можете да го приемате по време на хранене или с мляко.

Важно е да се приема най-ниската доза, която облекчава или контролира болката, и да не се приема ОКЛИС 400 mg гранули за перорален разтвор по-дълго от необходимото за контрол на симптомите.

При ревматоиден артрит могат да са необходими по-високи дози, но е препоръчително да не се надвишава количество от 2400 mg ибупрофен (6 сашета) дневно.

Предупреждения: Да не се приема от деца на възраст под 14 години. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Ако сте приели повече от необходимата доза, незабавно се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт. Ако сте пропуснали да приемете Оклис саше 400 mg, не взимайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате каквито и да е лекарства. Не приемайте Оклис саше 400 мг, ако сте алергични (свръхчувствителни) към ибупрофен или някоя от останалите съставки на ОКЛИС 400 mg гранули за перорален разтвор; ако сте алергични към други лекарствени продукти като ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства; ако сте имали стомашна язва или кръвоизлив, дуоденална язва или сте страдали от перфорация на храносмилателната система; ако сте имали тежка сърдечна недостатъчност; ако сте в третия триместър на бременността; ако имате тежко чернодробно или бъбречно заболяване.


Оклис саше 400 мг представлява гранули за перорален разтвор и принадлежи към групата лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Гранулите са бели и имат ментов аромат.

Опаковка:

Оклис саше 400 мг се предлага в опаковка от 10 и 20 сашета.


Оклис саше 400 мг е нестероидно противовъзпалително средство и се използва за лечение на болка, главоболие, зъбобол, температура, артрит и др.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in