виж още резултати
No products were found.

Скинорен 20% крем против акне х 30 г

Скинорен 20% крем е лекарствен продукт против акне с Азелаинова киселина.

Бори се с акнето.

За лекуване на мелазма.

За възрастни и юноши над 12 години.

Прочети ощеShow less
16,82 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Скинорен 20% крем против акне х 30 г

Скинорен / Skinoren 20% cream е лекарствен продукт против акне (възпалителни и невъзпалителни форми на акне). Атакува бактериите, които играят съществена роля като причинители на акне. Освен това потиска растежа на груби и вроговяваши кожни клетки, които запушват порите и така се образуват черни и бели точки. Скинорен крем се използва също така за лечение на мелазма. Той потиска растежа и жизнеспособността на абнормните меланоцити - клетките, които предизвикват кожно пигментиране, известно като мелазма.

НАЧИН НА УПОТРЕБА Скинорен 20% крем против акне х 30 г:

Скинорен крем следва да бъде прилаган на засегнатите места два пъти на ден (сутрин и вечер) чрез леко втриване в кожата. Приблизително 2.5 cm са достатъчни за цялото лице.

В случаи на прекомерно дразнене на кожата (виж раздела за Възможни нежелани реакции), може временно да намалите количеството на нанасяния крем или да прилагате Скинорен крем само веднъж дневно до преминаване на дразненето, или да прекъснете лечението временно за няколко дни, ако това се налага.

Продължителността на приложение на Скинорен крем варира при различните пациенти и зависи от първоначалната тежест на кожното увреждане. Важно е да продължите да използвате Скинорен редовно през целия период на лечението.

Като цяло при акне подобрение се забелязва след около 4 седмици. За да има максимален ефект, Скинорен крем трябва да бъде прилаган редовно в продължение на няколко месеца. Има клиничен опит за продължителна употреба за период до една година.

При мелазма минималният период на лечение е около 3 месеца, а за да се получат оптимални резултати, употребата му трябва да продължи по-дълго. Задължителна е едновременната употреба на слънцезащитни кремове с широк спектър (UVB и UVA) на защита по време на целия период на лечение, с оглед избягване на влошаването, предизвикано от излагане на слънце и/или повторното пигментиране на изсветлените участъци.

Ако мислите, че ефектът на Скинорен крем е прекалено силен или прекалено слаб, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Употреба при деца и юноши

Употреба при юноши (12-18 годишна възраст). Не е необходима корекция на дозировката при юноши на възраст 12-18 години, употребяващи Скинорен крем.

Безопасността и ефикасността на Скинорен крем при деца под 12 годишна възраст не е установена. Ако сте използвали повече от необходимата доза Скинорен

Не се притеснявайте. Няма да има последствия от еднократно предозиране (когато кремът е приложен еднократно върху по-голяма част от кожата) или от случайно поглъщане.

СЪСТАВ Скинорен 20% крем против акне х 30 г: 

1g крем съдържа 200mg Азелаинова киселина (Azelaic acid).

Другите съставки са: бензоена киселина (Е210), цетеарил октаноат + изопропил миристат (PCL Liquid®), глицерол 85 %, пропиленгликол, пречистена вода, макроголглицериди стеарати, глицерол моностеарат 40-55, цетостеарилов алкохол.

Ако сте пропуснали да използвате Скинорен

Не увеличавайте количеството Скинорен крем, за да компенсирате дозата, която сте пропуснали.

Ако сте спрели употребата на Скинорен

За да бъде лечението успешно е важно да използвате Скинорен крем през целия период от време, за което Ви е предписан. Ако използвате Скинорен крем според предписанията, симптомите Ви би трябвало да преминат по време на лечението. Ако симптомите Ви не преминат или се появят отново след края на лечението, свържете се с Вашия лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Опаковка:

Скинорен 20% крем против акне с Азелаинова киселина се предлага в опаковка от 30 г.

Скинорен 20% крем е лекарствен продукт против акне с Азелаинова киселина. Бори се с акнето. За лекуване на мелазма. За възрастни и юноши над 12 години.

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Форма
Крем
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in