виж още резултати
No products were found.

Дактарин орален гел 20мг/г х 40 г

Дактарин орален гел се използва за лечение на гъбични инфекции в устата и гърлото при възрастни и деца на 12 години и по-големи.

Прочети ощеShow less
0,00 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Дактарин орален гел 20мг/г х 40 г

Дактарин орален гел 20мг/г х 40 г е перорален гел се използва за лечение на гъбични инфекции в устата и гърлото при възрастни и деца на 12 години и по-големи.

Дактарин се предлага под форма на перорален гел, приеман през устата. Гелът трябва да се приема след хранене. Какво количество Дактарин трябва да приемате и за какъв период от време, зависи от вида на гъбичките и локализацията на инфекцията.

Продължете лечението най-малко една седмица след изчезване на симптомите.

Гелът не трябва да се гълта веднага, а да се задържи в устата колкото е възможно по-дълго. В случай, че носите зъбни протези, свалете ги преди лягане и ги намажете с гела. Това може да предотврати разпространение на гъбична инфекция върху Вашите зъбни протези.

Препоръчителната доза за лечение на инфекции на устата и гърлото:

За възрастни и деца на 12 години и по-големи: по 1/2 мерителна лъжичка (2,5 ml) от гела, приложен четири пъти дневно след хранене.

За да отворите тубата, развъртете капачката и след това пробийте отвора на тубата с помощта на заострения връх на капачката.

Дактарин съдържа аромат на портокал и вкус на какао.

Това лекарство съдържа аромат на портокал (съдържащ: цитрал, цитронелол, линалол, гераниол, d-лимонен) и аромат на какао (съдържащ: бензилов алкохол, бензил бензоат), които могат да причинят алергични реакции.

Дактарин съдържа бензил бензоат

Този лекарствен продукт съдържа 0,000000017 mg бензил бензоат във всяка единична максимална доза за възрастен (10 ml перорален гел). Бензил бензоатът може да причини леко локално дразнене.

Дактарин съдържа бензилов алкохол

Това лекарство съдържа 0,0000000285 mg бензилов алкохол във всяка единична максимална доза за възрастен (10 ml перорален гел). Бензиловият алкохол може да предизвика алергични реакции.

Бензиловият алкохол се свързва с риска от тежки нежелани реакции, включително проблеми с дишането (наречени „синдром на задух“) при малки деца.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако сте бременна или кърмите. Това е така, защото големи количества бензилов алкохол могат да се натрупат в тялото ви и да причинят нежелани реакции (наречени „метаболитна ацидоза“).

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате бъбречно заболяване. Това е така, защото големи количества бензилов алкохол могат да се натрупат в тялото ви и да причинят нежелани реакции (наречени „метаболитна ацидоза“)-Бензиловият алкохол може да причини леко локално дразнене.

Дактарин съдържа натрий

Това лекарство съдържа по-малко от 1 mmol (23 mg) натрий за доза от 10 ml (максимална доза за възрастен), т.е. по същество е „без натрий“.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in