виж още резултати
No products were found.
NEW
Орофар Интенс спрей х 15 мл

Орофар Интенс спрей х 15 мл

Орофар Интенс спрей при зачервено гърло.

Прочети ощеShow less
14,12 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Орофар Интенс спрей х 15 мл

Орофар Интенс спрей за уста е лекарство при зачервено и болезнено, възпалено гърло, като дразнене в гърлото, болка, затруднено гълтане и оток при възрастни на и над 18 години.

Какво представлява Орофар Интенс и за какво се използва?

Активното вещество е флурбипрофен. Флурбипрофен принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), които действат като променят начина, по който тялото реагира на болка, оток и повишена температура.

Орофар Интенс се прилага краткосрочно за облекчаване на симптомите, характерни при зачервено и болезнено-възпалено гърло, като дразнене в гърлото, болка, затруднено гълтане и оток при възрастни на и над 18 години.

Трябва да се консултирате с лекар, ако не се почувствате по-добре или ако се почувствате по-зле след 3 дни.

ДОЗИРОВКА Орофар Интенс спрей х 15 мл

При възрастни на и над 18 години:

Една доза от 3 впръсквания се прилага в задната част на гърлото през 3-6 часа, както е необходимо, но не повече от 5 дози (15 впръсквания) за период от 24 часа.

Една доза (3 впръсквания) съдържа 8,75 mg флурбипрофен.

Приложение при деца и юноши

Не използвайте това лекарство при деца и юноши под 18 години.

СЪСТАВ Орофар Интенс спрей х 15 мл:

Другите съставки са: Бетадекс (Е459), хидроксипропилбетадекс, динатриев фосфат додекахидрат, лимонена киселина (Е330), натриев хидроксид, захарин натрий (Е954), пречистена вода, аромат на череша (съдържа натурални ароматични вещества: d-лимонен, цитрал, евгенол; етилов алкохол, глицерил триацетат (Е 1518), вода, пропиленгликол (Е1520), аскорбинова киселина (Е300), алфа-токоферол (Е307), лимонена киселина (ЕЗЗ0))), аромат на мента (съдържа натурални ароматизиращи вещества: d-лимонен; пропиленгликол (Е1520), глицерил триацетат (Е1518), алфа-токоферол (Е307), етилов алкохол, пулегон, ментофуран).

За приложение само върху лигавицата на устата. Впръскайте само в задната част на гърлото. Да не се вдишва по време на впръскването.

Не приемайте повече от 5 дози (15 впръсквания) за 24 часа.

Орофар Интенс е предназначен само за краткосрочна употреба.

Най-ниската ефективна доза трябва да се използва за възможно най-краткото време, необходимо за облекчаване на симптомите. Ако имате инфекция, незабавно се консултирайте с лекар, ако симптомите (напр. повишена температура и болка) продължават или се влошават (вж. точка 2).

Ако се появи дразнене в устата, приложението на флурбипрофен трябва да се преустанови.

Не приемайте този лекарствен продукт повече от 3 дни, освен ако не е предписано от лекар.

Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, или се появят нови симптоми, консултирайте се с лекар или фармацевт.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in