виж още резултати
No products were found.

Тендивал емулгел х 100 мл Ербагил

Озонотерапия при болка и възпаление.

При болка от травматичен, артритен или ревматичен произход.

Прочети ощеShow less
22,43 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Противовъзпалително действие:

Дължи се на противодействие на медиаторите на възпалението: Рибес нигрум, Арника монтана, Босвелия серата и Дяволски нокът които засилват аналгетичното и противовъзпалително действие на стабилните Озониди.

Противовъзпалителен ефект

Превенция на ставната дегенерация

Босвелия серата предотвратява влошаването на ставните структури (хрущяли, лигаменти и сухожилия), тьй като бозвеловата киселина инхибира миграцията на левкоцитите и еластазата, запазвайки интегритета на колагена.

Антиедематозно и фибринолитично действие:

Бромелаин има антикоагулантно действие, подобно на хепарин.

Освен това притежава фибринолитични и противооточни свойства, като инхибира тромбоцитната агрегация и ускорява резорбцията на кръвонасядания, отоци и хематоми.

Възстановяване на увредената функция

Стимулира растежните фактори OZOІLE® подпомага рехабилитацията на мускулно-сухожилната функция, като стимулира синтеза на растежни фактори, които участват в механизма на възстановяване на увредите и лезиите.

СЪСТАВ Тендивал емулгел х 100 мл Ербагил:

OZOILE® (Стабилни озониди с витамин Е ацетат), екстракт от цвят на Планинска арника (Arnica Montana), екстракт от корени на Дяволски нокът (Harpagophytum Procumbens), екстракт от листа на касис (Ribes Nigrum), бромелаин, пантенол, ментол, екстракт от индийски тамян (Boswellia Serrata).


АКТИВНИ СЪСТАВКИ Тендивал емулгел х 100 мл Ербагил:

При Тендивал® Емулгел действието на OZOILE® се подсилва от следните съставки:  

ДЯВОЛСКИ НОКЪТ

Противовъзпалително, обезболяващо и антиревматично действие. Намалява медиаторите на възпалението и подобрява мускулно-ставната подвижност.

БРОМЕЛАИН

Възпрепятства тромбоцитната агрегация. Антиедематозно (противооточно) и фибринолитично действие.

АРНИКА МОНТАНА

Обезболяващо действие. Повлиява кръвонасядането, отока и лезиите на мускулите и сухожилията.

РИБЕС НИГРУМ

Съдопротективно и противовъзпалително действие.

ЕКСТРАКТ ОТ БОСВЕЛИЯ СЕРАТА

Намалява възпалението при артрит и артроза.

Приложение на Тендивал® Емулгел при физиотерапия
Ултразвукова терапияЗаменете контактния гел с Тендивал® Емулгел. Прилаганият интензитет зависи от дълбочината на увреждането. Ако увреждането е в подкожната мускулатура, калибрирайте устройството на 0.9-1.2 W/cm2 за 20 минути в постоянен режим. В случай на по-дълбоки увреди, калибрирайте устройството до 2-2.2 W/cm2. В случай на мускулни контрактури се прилага импулсен режим с интензитет 1-1.5 W/cm2.
Йонофореза Електрофореза ЕлектропорацияСлед почистване на кожата навлажнете възглавничките и нанесете Тендивал® Емулгел към положителния полюс. След нанасяне на Тендивал® върху влажната гъба, е препоръчително тя да се стисне 2-3 пъти с длан, за да се гарантира равномерно разпределение. Проверете полярността. Положителният полюс трябва да бъде поставен в близост до областта, която ще бъде лекувана, а другият електрод да е поставен така, че да се образува коридор, където йоните могат да мигрират.
ДиатермияРазпределете Тендивал® Емулгел на положителния електрод независимо от избрания режим - резистивен или капацитивен. Продължителността на лечението е по преценка на оператора.
МагнитотерапияМасажирайте Тендивал® Емулгел върху засегнатата област и поставете соленоидите.
Лазерна терапияМасажирайте Тендивал® Емулгел върху засегнатата област и продължете със сесията лазерно лечение.
Ударно-вълнова терапияЗаменете контактния гел с Тендивал® Емулгел. Интензитетът зависи от толерантността на пациента към болка. Броят на апликациите варира в зависимост от заболяването и е по преценка на оператора.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in