виж още резултати
No products were found.
×

Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада

Ефективен срещу вирусите, причиняващи обикновена настинка и облекчава обичайните симптоми.

За възрастни и деца над 4 години. 

Срок на годност до 10,2023г.

Прочети ощеShow less
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада

Виру Протект спрей е ефективен срещу вирусите, причиняващи обикновена настинка и облекчава обичайните симптоми.

За възрастни и деца над 4 години.

Виру Протект / Viru Protect е спрей за уста при настинка. Осигурява ефективна защитна бариера срещу вирусите. Той е лесен за използване и действа бързо. Виру Протект създава механична бариера срещу вирусите, като образува защитен слой, покриващ лигавицата на устната кухина. Този слой улавя и неутрализира вирусите, спирайки тяхното разпространение и размножаване.


Виру Протект / Viru Protect спрей неутрализира вирусите на настинката и е изключително подходящ при висок риск от инфекция, както и при първи симптоми на настинка. Има научно доказан ефект върху редица вируси, причиняващи простудни заболявания, включително риновирус, Influenza A вирус, RSV вирус и аденовирус. 

ВируПротект има локално действие върху лигавицата на устата и гърлото, които са основен вход за вирусите на настинката. Спреят образува защитен слой, предпазващ устата и гърлото от заразяване с вируси и така успява да предотврати разболяването от настинка.ДЕЙСТВИЕ АКТИВНИ СЪСТАВКИ Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада:

Глицеролът, съдържащ се във ВируПротект, образува осмотично активна бариера, която задържа вирусите. Освен това успокоява възпаленото гърло.

Трипсинът в състава на този спрей е ензим от риба треска, който пречи на вирусите да се свържат с лигавиците на устната кухина и гърлото и така предотвратява заразяването на човешките клетки.

Спреят е много подходящ за профилактика при рискови ситуации за зараза с някой от вирусите на настинката, като случай на болен член в семейството или колега, при пътуване с градски транспорт, в ресторанти и на събирания.

ПОЛЗИ Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада:

  • Спреят може да намали с повече от 90% количеството на редица вируси, причиняващи настинка;
  • Може да съкрати боледуването от настинка с до 3 дни;
  • Представлява медицинско изделие от клас III, което не взима участие в обмяната на веществата и има висок профил на безопасност;
  • Подходящ е за възрастни и деца над 4-годишна възраст;

Не съдържа захар, подсладители, консерванти, глутен и лактоза.

Кога мога да използвам Виру Протект спрей при настинка?

Виру Протект може да се използва при съществуващ риск от контакт с вируси (експозиция към вируси) и при първи симптоми на настинка;

Виру Протект е подходящ за възрастни и деца над 4 години.

За какво се използва Виру Протект спрей при настинка?

За облекчаване на симптомите на настинка.

Клинични ползи Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада

Viru Protect / Виру Протект е ефективен срещу вирусите, причиняващи обикновена настинка.

Използван в начален стадий на инфекцията, Viru Protect / Виру Протект може да намали продължителността на настинката. Viru Protect / Виру Протект облекчава симптомите на настинката и успокоява възпаленото гърло.Как действа Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада?

Виру Протейт спрей съдържа две основни съставки — глицерол и трипсин (изолиран от треска), приложени едновременно, те образуват защитен слой, който покрива устната кухина и има следните функции:

 - Улавя вирусните причинители на настинка: глицеролът създава осмотично активен защитен слой, който изсмуква;

 - Инактивира вирусите: съдържащият се в състава трипсин патогените инхибира способността на вирусите за свързване с човешките клетки, като така осуетява способността им да ги заразяват.

Виру Протект предпазва лигавицата на устната кухина и гърлото, чрез образувания върху нея защитен слой.


Според Credoweb.bg и in vitro изпитване: Viru Protect / Виру Протект спрей може да неутрализира корона вирус.

Спреят при настинка осигурява ефективна защитна бариера срещу вирусите.

Данни от публикувано през септември 2020 in vitro изследване показаха, че спреят при настинка ViruProtect би могъл да осигури защитна бариера срещу вредни корона вируси, в това число и SARS-CoV-2 .

Виру Протект коронавирусВиру Протект, медицинско изделие клас III, произведено от шведската компания Enzymatica, е спрей за приложение в устната кухина и гърлото, с основни съставки глицерол и трипсин от атлантическа треска.

SARS-CoV-2 активно се размножава в гърлото и според актуални анализи се смята, че може да освобождава висок вирусен товар дори в периоди с лека симптоматика. Целта на клиничното изпитване бе да установи способността на спрея ViruProtect да неутрализира вируса и да осигури защитна бариера срещу причинителя на коронавирус пандемията.

Суспензионното изпитване на вирусоцидния ефект на ВируПротект срещу SARS-CoV-2 беше проведено от независимата, акредитирана и сертифицирана Microbac Laboratories Inc., USA и в хода му беше установено, че ВируПротект може да неутрализира SARS-CoV-2 в рамките на 20 минути с до 98.3%  (1.76 log10), като нито едно от тестваните разреждания не показва цитотоксичност за ViruProtect.

Link to the Study Report online: натиснете тук

Как се използва Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада?

Започнете употребата на Виру Протект при риск от експозиция към вирусни причинители на настинка или веднага щом забележите първи признаци на настинка или вирусна инфекция. Продължете прилагането на Виру Протект до пълно облекчаване на симптомите.

Настинката е едно от най-честите инфекциозни заболявания, причинявани от вируси, които проникват в организма през носа, устата и гърлото. Причинителите на настинка могат да бъдат около 200 вирусни щама, като в най-честия случай това са риновируси.

Инкубационният период е приблизително 48 часа, като в зависимост от вида на вируса, може да варира от 12 часа до 4-5 дни. При проникване на вируси, причиняващи настинка имунният отговор е възпаление. То се изразява във възпалено гърло, кашлица, течащ нос, понякога с повишена температура и кихане.

Обикновената настинка е с продължителност от 7 до 10 дни. Възрастните хора обикновено се разболяват от настинка между 2-5 пъти в годината. Децата - между 7 и 10 пъти годишно.


СЪСТАВ 
Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада:

Глицерин, вода, трипсин (от треска), етанол (<1%), калциев хлорид, трометамол и ментол. 

Разтворът не съдържа захар, консерванти, глутен и лактоза.

Внимание: Да се използва преди изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката и етикета. Неизползваният продукт или част от него трябва да се върне в аптеката.


НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
Виру Протект спрей при настинка х 20 мл Стада:

1. Отворете устата си и насочете накрайника към гърлото.

2. Натиснете помпата и впръсквайте 2 пъти (1 доза) през два часа, като процедурата може да бъде повторена до 6 пъти дневно.

Предпазни мерки: Виру Протект / Viru Protect spray е медицинско изделие. Да не се използва при наличие на алергия/свръхчувствителност към някоя от съставките; Да не се използва по време на бременност и кърмене, тъй като няма налична клинична информация; Да не се използва след хирургическа интервенция в устата или гърлото, до пълно заздравяване на раните и без консултация с лекар; Да не се вдишва при впръскване на спрея в устата, защото може да предизвика дразнене на дихателните пътища, което може да доведе до кашлица и дрезгав глас; Да се съхранява на място недостъпно за деца, за да се избегне случайно поглъщане на дребни части от изделието; Консултирайте се с лекар, ако имате висока температура и по-силно изразени симптоми на настинка от обичайните. Те биха могли да бъдат признак на друго състояние; За да се избегне разпространение на инфекция, препоръчително е изделието да се използва само от един потребител.

Противопоказания:

Не са известни.

Нежелани реакции:

Няма докладвани нежелани реакции.

Ако получите някакви нежелани реакции, консултирайте се с лекар и поискайте съвет.

Производител:

Enzymatica AB, Швеция

Опаковка:

Виру Протект спрей при настинка на Стада се предлага в опаковка от 20 мл.

Виру Протект спрей за уста е ефективен срещу вирусите, причиняващи обикновена настинка и облекчава обичайните симптоми. Образува защитен слой, покриващ лигавицата на устната кухина, и може да неутрализира корона вирус.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in