виж още резултати
No products were found.

Офтаял плюс капки за очи х 10 мл

Капки за очи с таурин и хиалуронова киселина. 

При симптоми на „сухо око“.

Прочети ощеShow less
22,98 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Офтаял плюс капки за очи с таурин

Капки за очи с таурин и хиалуронова киселина. 

При симптоми на „сухо око“.

За какво се използва Офтаял плюс капки за очи х 10 мл?

Офтаял Плюс е хипотоничен разтвор, предназначен за накапване върху очната повърхност или върху контактни лещи, специално при наличието на симптоми на „сухо око“.

Благодарение на високото съдържание на натриев хиалуронат (0,4%) и наличието на соли като магнезий и калий, Офтаял Плюс овлажнява и смазва очната повърхност и намалява риска от нестабилност на слъзния филм.

Освен това специфичният състав на Офтаял Плюс се дължи и на наличието на таурин - аминокиселина, физиологично присъстващата в изобилие в слъзния флуид и изобщо във всички тъкани на предния очен сегмент. Множество изследвания показват, че наличието на таурин повишава процента на клетките, които оцеляват в условия на хиперосмоларитет.

Хиперосмоларитетът при слъзния филм се асоциира с появата на симптомите на “сухо око”. Следователно Офтаял Плюс, въпреки липсата на фармакологични ефекти, предпазва корнеалния епител от възможните увреждания, причинени от специфични условия, предизвикващи възникването на т.нар. “Сухо око”, като: − неблагоприятни условията на климата или околната среда като вятър, студ, слънце, солена вода, климатизация, дим, смог или фин прах; − специфични състояния на натоварване на окото в резултат от носене на контактни лещи и продължителна работа с видеотерминали или микроскоп.

Лубрикантното действие е полезно и когато при специфични физиологични състояния или в резултат на приема на редица лекарства секрецията на сълзи е намалена, например по време на менопауза и лечение на диабет.

Офтаял Плюс смазва и хидратира контактните лещи, като улеснява поставянето и отстраняването им, допринасяйки за чувството на комфорт през деня.


Състав 100 ml от разтвора съдържат:

Натриев хиалуронат 0,4 g; таурин 0,5 g; натриев хлорид; магнезиев хлорид; калиев хлорид; еднозаместен натриев фосфат; двузаместен натриев фосфат, вода за инжекционни препарати.

Опаковка Една опаковка Офтаял Плюс съдържа 1 x 10 ml многодозов флакон без консерванти.

Какво представлява Офтаял Плюс?

Офтаял Плюс е очен разтвор.

Кога не трябва да се използва?

 В случаи на свръхчувствителност към съставките или други пряко свързани химични субстанции.

 

Предпазни мерки при употреба:

Офтаял Плюс е само за външна употреба. Офтаял Плюс не трябва да се използва непосредствено преди приложението на локални лекарства, както и 10 минути след употребата на фармакологична локална терапия.

За да се намали риска от замърсяване, всеки флакон трябва да се използва само от едно лице. Да не се допуска капкомерът/върхът на флакона да влиза в контакт с пръстите, очите, контактните лещи или каквито и да е други повърхности.  Да се избягва контакт на капкомера със замърсени повърхности или прах.

Колко често и колко продължително да използвате Офтаял Плюс?

Офтаял Плюс трябва да се дозира индивидуално, в зависимост от Вашето състояние и въз основа на препоръките на очния лекар. Като обща препоръка, поставете 1-2 капки от разтвора в конюнктивалния сак на всяко око при необходимост, дори няколко пъти дневно.

Използване с контактни лещи: капнете една капка върху всяка леща по време на поставянето или премахването им. Повторете при необходимост, дори няколко пъти на ден.

 

Как да прилагате Офтаял Плюс?

Отворете флакона, като премахнете защитната лента. Отстранете капачката. Обърнете флакона надолу и го стиснете, капнете 1-2 капки от Офтаял Плюс в конюнктивалния сак на всяко око, така че капката да падне от високо.

 Винаги затваряйте флакона с капачката след употреба. Не повреждайте или разглобявайте флакона, не повреждайте и не запушвайте механично отвора на капкомера. Използване с контактни лещи: капнете една капка от Офтаял Плюс в кухината на всяка леща при поставянето или при премахването им.

 

Нежелани реакции:

В редки случаи може да възникне леко замъглено зрение след инстилация, което се дължи на вискозитета на разтвора. Това усещане обаче изчезва много бързо. В редки случаи може да възникне и непоносимост (усещане за парене и/или дразнене), но без последствия и не изисква промяна на лечението. Ако въпреки това симптомите продължават, моля, консултирайте се с Вашия очен лекар.

Продуктът трябва да се използва както е препоръчано в листовката, за да се намали риска от нежелани реакции. Срок на годност и съхранение Офтаял Плюс трябва да се съхранява на температура между 2°C и 25°C. Разтворът трябва да се използва до 6 месеца след първоначалното отваряне на флакона.

След този срок, изхвърлете останалия разтвор.

Предупреждения:

Не използвайте разтвора след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност се отнася за интактна опаковка и правилно съхраняван продукт. Дръжте далеч от досег на деца. Не използвайте Офтаял Плюс, ако флаконът е повреден. Не стискайте флакона ако е затворен с капачката.

Производител:

ALFA INTES Industria Terapeutica Splendore S.r.l. Via Fratelli Bandiera 26 80026 Casoria (NA) – Italy

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in