виж още резултати
No products were found.
×

Сорелекс превръзка за рани с хиалуронова киселина и октенидин

При хронични, комплицирани рани - заразени и непочистени рани с умерени до високи нива на ексудат. 

Сорелекс е не само почистващ антимикробен продукт, но и акативно инициира лечебния процес.

Прочети ощеShow less
129,60 лв. (с данък)
-
Брой
  • х10
  • x1
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Сорелекс превръзка за рани с хиалуронова киселина и октенидин

За хронични, замърсени и комплицирани рани със средни и високи нива на екскудат.

Ефективна срещу грам+ и грам- бактерии без бактериална резистентност.

Регулира процеса на възпаление и стимулира лечебния процес.

Ускорява растежа на гранулацията.

Редуцира високите нива на екскудат.

SORELEX®  превръзка за рани с хиалуронова киселина и октенидин - информация

СОРЕЛЕКС е стерилно медицинско изделие, предназначено за покриване и активно заздравяване на хронични рани. Състои се от активен слой и абсорбираща сърцевина. Неговият всеобхватен ефект осигурява благоприятна среда за лечение на рани във влажна среда.

Антимикробните ефекти на SORELEX® имат положителен ефект върху почистването и обеззаразяването на раната по време на началната фаза на зарастване, активният контактен слой подпомага заздравяването на рани, а абсорбиращото ядро ​​абсорбира ексудатите от раната.

Антиадхезионни свойства и лечение във влажна среда

Натриевият хиалуронат е линеен, отрицателно зареден полизахарид, който е естествена част от тялото (особено в извънклетъчното пространство), поради което е нетоксичен и не предизвиква алергична реакция. Натриевият хиалуронат притежава уникални физико-химични свойства, висока хидратираща способност и отлични антиадхезивни свойства. Поради което, един слой натриев хиалуронат върху контактния слой на SORELEX® осигурява подходяща среда за естествения процес на заздравяване на раната.

Антимикробна ефикасност

Октенидин - N, N‘- (1, 10-декандиилди-1 [4 h] -пиридинил-4-илиден) бис - (1-октанамин) дихидрохлорид - е антисептик, използван за предотвратяване на инфекции, които забавят процеса на зарастване на раната . Октенидинът има широк спектър от антимикробни действия срещу много грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, гъбички и организми, произвеждащи плаки. Неговото първоначално действие е по-бързо от това на други антисептици (напр. сребърни съединения, хлорхексидин, PVP-йод, триклозан и полихексанид) и има по-широк спектър от ефекти дори при много ниски концентрации. Октенидинът не се абсорбира от здравата кожата или раните, вследствие на което не оказва влияние върху цялото тяло, което го прави токсикологично безвреден дори при многократна употреба.

СЪСТАВКИ Сорелекс превръзка за рани с хиалуронова киселина и октенидин

Натриев хиалуронат, октенидин дихидрохлорид.

ПОКАЗАНИЯ Сорелекс превръзка за рани с хиалуронова киселина и октенидин

SORELEX® се използва за лечение на широк спектър от незарастващи хронични рани. SORELEX® може да се използва както върху инфектирани, така и върху упорити, незарсатващи рани. Основните показания са язви на краката, диабетни язви на стъпалата, язви под налягане и дехисценация на оперативни рани.

Sorelex се използва най-добре в случаите, когато трябва да почистите раната или за бързо заздравяване. Специалистите препоръчват Сорелекс особено за инфектирани рани, незарастващи рани и рани с риск от инфекция. Особено подходящ е за умерено и силно ексудиращи рани.

Подходящ за пациенти с венозни или диабетни язви, лежащо болни пациенти, след присаждане на кожа.

Комбинацията от хиалуронова киселина - естествено вещество с регенеративни ефекти, и октенидин - безопасен антисептик - осигурява бързи и забележими резултати. 

За лечение на по-дълбоки рани, моля, вижте тук.

НАЧИН НА УПОТРЕБА Сорелекс превръзка за рани с хиалуронова киселина и октенидин

Спазвайте принципите на добра хигиена и максимална чистота при нанасяне на продукта.

Контактният слой на SORELEX® се нанася директно върху раната, цветният допълнителен слой се нанася равномерно встрани от раната. Когато нанасяте продукта върху рана със слаба секреция, навлажнете контактния слой с малко количество стерилен физиологичен разтвор или вода (около 10 ml). За другите видове рани не е необходимо овлажняване. В зависимост от степента на ексудация (напр. защита срещу абсорбция) трябва да изберете подходяща вторична превръзка, която да поставите върху SORELEX® или да закрепите с превръзка и фиксирате към раната.

SORELEX® може да се използва до 5 дни, като се препоръчва подмяна на всеки 2-3 дни в зависимост от състоянието на раната. При силно секретиращи рани контактния слой на SORELEX® може да бъде оставен да действа в леглото на раната, а да подмените само вторичната превръзка.

Когато подменяте превръзка е необходимо да обърнете внимание на заздравяващите ръбове на раната, които са покрити с нова, мека кожа. Може да се наложи да използвате подходящ мехлем, който да предотврати залепването на SORELEX® към новия епител (кожа) по краищата на раната. Ако SORELEX® изсъхне, за да се предотврати прилепването към новообразуваната тъкан, накисването на покритието ще улесни отстраняването му от раната при смяна.

Ако SORELEX® не припокрива значително краищата на раната и е напълно напоен със секрет, текстилните слоеве на покривалото могат да бъдат разкачени, което позволява по-внимателно отстраняване от раната (първо отстранете горната абсорбираща част, след което внимателно отстранете лекият контакт текстил).

Внимание

При влошаване на състоянието на раната или при неочаквана промяна на състояниете, свържете се с Вашия лекар.

Противопоказания

Понастоящем няма известни противопоказания за локалната употреба на натриев хиалуронат. Съдържащият се в продукта октенидин дихидрохлорид може да предизвика неблагоприятна реакция при лица със свръхчувствителност. Следователно SORELEX® е противопоказан за пациенти, които са свръхчувствителни към октенидин.

Странични ефекти

Натриевият хиалуронат се понася добре. Понастоящем няма известни странични ефекти след локално приложение. 

Понякога се наблюдава усещане за изгаряне и топлина в точката на приложение. Октенидин дихидрохлорида може да предизвика неблагоприятна реакция при лица със свръхчувствителност.

Всички нежелани реакции или други необичайни реакции трябва да бъдат обсъдени с Вашия лекар.

Взаимодействия

Продуктът не трябва да се комбинира с препарати, съдържащи анионни повърхностноактивни вещества (напр. детергенти и почистващи продукти), с които може да образува неразтворими комплекси. Това води до намаляване на ефективността му. Ефективността на SORELEX® отслабва и в комбинация с продукти, съдържащи йод, PVP-йод или други окислителни вещества.

ВИЖТЕ ТУК клип Сорелекс превръзка за рани с хиалуронова киселина и октенидин

Производител:

Contipro Inc., Чехия

Опаковка:

Сорелекс за рани се предлага в два вида:

- 1 брой в опаковка, 10 x 10 см;

- 10 броя в опаковка, 10 x 10 см.

Sorelex превръзка с хиалуронова киселина и октенидин, може да стои до 5 дни.  При хронични, комплицирани рани - заразени и непочистени рани с умерени до високи нива на ексудат. Сорелекс е не само почистващ антимикробен продукт, но и акативно инициира лечебния процес.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in