виж още резултати
No products were found.

Вискофлу спрей за нос х 30 мл

Вискофлу спрей за нос.

3% натриев хлорид.

6% N-ацетилцистеин.

Отпушва носа и втечнява секрета.

Прочети ощеShow less
16,22 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Вискофлу спрей за нос х 30 мл

Вискофлу спрей за нос е медицинско изделие, съставено от 3% хипертоничен разтвор на натриев хлорид при контролирано pH и 6% N-ацетилцистеин. Показан е за улесняване на втечняването и механичното отстраняване на мукуса и/или мукопурулентния секрет, намиращ сe в носната кухина (остър, подостър и ринит с бавно възстановяване; хроничен и муко-крустозен ринит; вазомоторен ринит) и в околоносните синуси (остър и хроничен синузит), като подобрява симптомите и хода на острото, подостро и хронично възпаление на горните дихателни пътища.

1.2 ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА УПОТРЕБА

Свръхчувствителност към активните вещества или към някое от помощните вещества. Вискофлу спрей за нос е противопоказан при деца на възраст под 2 години. Вискофлу спрей за нос трябва да се прилага по време на бременност или кърмене само ако е абсолютно наложително и под пряко медицинско наблюдение.

1.3 СЪСТАВ

Една бутилка от 30 ml съдържа: 1,8 g N-ацетилцистеин, 0,9 g натриев хлорид. Помощни вещества: натриев хидроксид, динатриев едетат, пречистена вода.

1.4 МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

Вискофлу спрей за нос действа като намалява плътността и вискозитета на мукуса чрез физичното/механичното действие на неговите съставки:

• хипертоничен разтвор на натриев хлорид с контролирано pH: хипертоничните разтвори на натриев хлорид, приложени директно върху лигавицата на дихателните пътища, привличат водата чрез осмоза. Това повишава процентното съдържание на вода в мукуса, намиращ се върху епитела, като така го разрежда и по този начин улеснява отделянето му.

• N-ацетилцистеин: ацетилираното производно на аминокиселината цистеин демонстрира муколитично действие при директен контакт с мукуса. Това действие са дължи на наличието на сулфхидрилни групи в молекулата, които могат да разрушат дисулфидните мостове на мукопротеините, на които се дължи вискозитетът на мукуса, като ги деполимеризират.

2. ВИД НА ОПАКОВКАТА

Разтвор в стъклена бутилка с обем 30 ml с прикрепено вертикално устройство за впръскване и защитна капачка.

3. НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

За правилна употреба: отстранете защитната капачка, наклонете главата си леко назад, внимателно поставете впръскващото устройство в отвора на ноздрата, натиснете основата на

впръскващото устройство като използвате два пръста и впръскайте 2-3 пъти подред. Повторете процедурата и в другата ноздра. Почистете впръскващото устройство и поставете обратно защитната капачка. Разклатете добре преди употреба.

3.1 ДОЗА, НАЧИН И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Препоръчителната доза е 2-3 впръсквания във всяка ноздра два до три пъти дневно за не повече от 10 дни, в зависимост от клиничните симптоми, които се лекуват. Това лечение може да се повтори няколко пъти през годината, като употребата на продукта трябва да се преустанови за поне 1 седмица между отделните цикли. Да се използва в рамките на 2 месеца от отварянето на бутилката.

3.2. ИЗВЕСТНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Високата концентрация на сол в разтвора може да причини усещане за парене след впръскване, което е нормално; този ефект изчезва в рамките на няколко минути. Придържането към инструкциите в листовката намалява риска от поява на нежелани реакции.

4. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява при стайна температура (не по-висока от 25 ℃) далеч от светлина и източници на топлина. Този срок за годност важи за продукт, който не е отворен и е съхраняван правилно.

5. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

След впръскване от спрея, Вискофлу спрей за нос има мирис на сяра, което по никакъв начин не променя продукта. След всяко впръскване измивайте впръскващото устройство. Препоръчва се да поставите обратно предпазната капачка след употреба. Не използвайте в случай на свръхчувствителност или алергия към някоя от съставките на продукта.

Продължителната употреба на продукти за локално приложение може да доведе до сенсибилизация; ако такива ефекти настъпят, прекъснете лечението и се консултирайте с Вашия

лекар. Съхранявайте продукта на място, недостъпно за деца. Не използвайте медицинското изделие след срока на годност. Не използвайте медицинското изделие, ако опаковката е повредена. Не го поглъщайте. Не пръскайте в очите. Употребата на една и съща бутилка от повече от един човек може да улесни предаването на инфекциите.

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Форма
Спрей
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in