виж още резултати
No products were found.

Катидрал Плюс сашети 3 г х 12

В помощ при остра и хронична диария. С електролити и диосмектит.

Без глутен.

За възрастни и деца над 2 г.

Прочети ощеShow less
Limited special offer
16,49 лв. (с данък) 18,95 лв.
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Катидрал Плюс сашети 3 г х 12

Катидрал плюс е медицинско изделие за еднократна употреба под формата на сашета с прах за екстемпорална перорална суспензия. Всяко саше трябва да се използва еднократно след отваряне. Съдържанието на едно саше трябва да се разтвори в 100 ml вода. За да получите хомогенна суспензия, изсипете праха в чаша, добавете вода и разбъркайте бавно. Наличието на неразтворени бучки в суспензията не е признак за промяна в качеството на продукта. Препоръчва се Катидрал плюс да се приема между храненията.

ПОКАЗАНИЯ

Перорално лечение на остра и хронична диария и на болезнените симптоми, свързани със стомашно-чревни заболявания. За профилактика на диария, причинена от лъчелечение и химиотерапия.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗИРОВКА

През първите три дни:

Деца на възраст> 2 години: до 4 сашета дневно

Възрастни: до 6 сашета дневно.

След това продължете да приемате доза, наполовина на първоначалната, до пълно възстановяване от диарията.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО

Катидрал плюс не трябва да се използва в продължение на повече от 5 последователни дни. Ако симптомите продължават, консултирайте се с лекар.

КАК ДЕЙСТВА КАТИДРАЛ ПЛЮС

Едно саше Катидрал плюс съдържа диосмектит и електролити. Диосмектит е вид естествена глина, характеризиращ се с кристална структура с много тънки припокриващи се слоеве, придаващи му висока абсорбираща способност, което позволява на диосмектит да поема течности в лумена на червата и така да сгъсти консистенцията на изпражненията и да забави изхождането. По този начин Катидрал плюс може също да намали риска от обезводняване поради диария и да подпомогне възстановяването на водно-солевия баланс, благодарение на балансираната доза електролити в продукта. Абсорбиращата способност на Катидрал плюс също така му позволява да взаимодейства с гликопротеините в лигавицата, покриваща стената на стомаха и дванадесетопръстника, променяйки техните физиологични характеристики, така че да образува защитен гел.

БЕЗОПАСНОСТ И НЕОБХОДИМИ ПРОВЕРКИ ПРЕДИ УПОТРЕБА

Посъветвайте се с Вашия лекар в случай, че приемате едновременно друго лечение. Съхранявайте Катидрал плюс на място, недостъпно за деца. Не използвайте Катидрал плюс, ако  оригиналната опаковка е с нарушена цялост. Не използвайте Катидрал плюс след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Голямата абсорбираща способност на диосмектит може да повлияе на стомашно-чревната абсорбция на някои перорално приемани лекарства. Следователно други перорално прилагани лекарства трябва да се приемат отделно от Катидрал плюс. Катидрал плюс не трябва да се приема от хора, страдащи от запек. Ако страдате от диабет или сте на определена диета, моля, имайте предвид, че Катидрал плюс съдържа захари. Ако приемате лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете този продукт. Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този продукт по време на бременност или кърмене.

СЪСТАВ

Едно саше с прах съдържа З g диосмектит, 0,263 g натриев хлорид, 0,0373 g калиев хлорид, 0,162 g безводен трикалиев цитрат, 0,147 g тринатриев цитрат, 1,982g глюкоза (безводна). Помощни вещества: частично хидролизирана гума гуар, ванилин, захарин натрий, силициев диоксид, ароматизант с вкус на сметана, ароматизант с вкус на ванилия, оцветител: бета-каротен.

СРОК НА ГОДНОСТ И СЪХРАНЕНИЕ

Катидрал плюс не трябва да се използва след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Катидрал плюс трябва да се съхранява при стайна температура, като се избягва излагане на директна слънчева светлина, източници на топлина, влажност и контакт с вода. Този срок на годност важи за продукт, който е с ненарушена цялост и е съхраняван правилно.

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Форма
Саше
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in