виж още резултати
No products were found.

Контрактубекс гел за лечение на белези х 20 г

Контрактубекс гел за лечение на козметични белези след операции, ампутации, при наранявания и изгаряния.

Прочети ощеShow less
18,19 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Контратубекс гел за лечение на белези х 20 г

Контрактубекс гел за лечение на козметични белези след операции, ампутации, при наранявания и изгаряния.

Контрактубекс омекотява и изглажда втвърдена, свръхразрастнала, болезнена и козметично увредена кожна тъкан. Хепарин улеснява хидрирането (водносвързващия капацитет) на втвърдената тъкан, като по този начин предизвиква набъбване и отпускане на белезите. Алиум цепе и алантоин усилват този омекотяващ ефект. Водноразтворимата гелова основа подпомага дълбокото проникване на активните съставки в кожата и така осигурява ефективно локално лечение.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ Контрактубекс гел за лечение на белези х 20 г:

Контрактубекс съдържа три активни съставки: екстракт от Allium Cepae, хепарин и алантоин.

Екстракт от Allium Cepae – спомага за формирането на нормален физиологичен белег, действайки противовъзпалително, антибактериално и антиалергично. Екстрактът от това растение също така намалява отока и предпазва от прекомерно разрастване на съединителната тъкан от която се образува белега. Освен това разгражда тъканта на белега и така намалява големината му и го заличава. При стари белези играе ключова роля в разграждането на твърдите тъкани.

Хепарин – омекотява и хидратира засегнатата тъкан. По този начин тя набъбва и се отпуска, като се предотвратява втвърдяването, а сърбежите намаляват или изчезват напълно. Предпазва от разрастване на тъканите, от които се образува белега и освен това ги разгражда и така намалява големината му и го заличава. Премахва синьо-лилавия цвят на белега и той става с цвета на здравата кожа.

Алантоин – стимулира заздравяването на раната, има успокояващ ефект и премахва сърбежа. Омекотява и помага в изглаждането на белега.

НАЧИН НА УПОТРЕБА Контрактубекс гел за лечение на белези х 20 г:

При пресни белези:

Втрийте малко количество от Контрактубекс гел върху белега чрез лек масаж, докато проникне напълно. Нанасяйте 3 пъти дневно.

При стари белези (по-стари от година):

Втривайте гела чрез масаж 1 до 3 пъти дневно. В допълнение се препоръчва да правите превръзка през нощта след като сте нанесли гела, за да осигурите по-добър контакт на белега с препарата. Превръзка за през нощта се препоръчва и за големи белези.

Белези по лактите, ръцете и т.н. :

За тези части от тялото, където кожата ни е по-твърда и груба, най-добър ефект се постига чрез бани. Разтворете гела в хладка вода и потопете белега вътре за достатъчно дълъг период.

Курсът на лечение стандартно продължава около 6 месеца при пресен белег и до 1 една година и повече ако е необходимо при стар белег. Всъщност лечението продължава толкова дълго, колкото е вашето желание за това белега да стане почти невидим. Важно е да имате търпение да проведете пълен курс – често хората очакват да видят ефект само няколко дни след започване на третирането на белега, но лечението на белези става бавно.

За най-добри резултати започнете да третирате проблемното място с Контрактубекс няколко дена след затваряне на раната и отпадане на коричката или 30 дни след операция. Навлажнете леко кожата преди да втриете гела, за да подсигурите по-добро проникване.

Най-важното е да сте подготвени от самото начало, че лечението продължава много дълго и не трябва да се отказвате, ако няма промяна след седмица или две. Лечението на белези изисква търпение и постоянство! Контрактубекс се понася много добре при продължителна употреба, а странични ефекти практически се срещат много рядко.

Кога не трябва да използвате Контрактубекс?

Контрактубекс не трябва да се използва при пациенти със свръхчувствителност към метил-парахидроксибензоат или други съставки на продукта.

КАКВО ТРЯБВА ДА ИМАЕТЕ ПРЕДВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?

Няма данни за вредно въздействие на продукта по време на бременност и кърмене.

КАКВИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПРИ УПОТРЕБА?

При лечение на пресни белези трябва да се избягват физическо дразнене като силен студ или облъчване с ултравиолетова светлина, както и интензивно втриване на гела. Контрактубекс съдържа сорбинова киселина - има дразнещо действие и може да причини дерматит (възпаление на кожата).

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Форма
Гел
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in