виж още резултати
No products were found.

Акомодин капс. х 30

Витамини, минерали, антиоксиданти и DHA от водорасли.

В помощ при замъглено зрение и при напрежение в очите.

Комбинация между 7 естествено срещащи се в природата съставки.

Прочети ощеShow less
23,85 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Акомодин капс. х 30

Витамини, минерали, антиоксиданти и DHA от водорасли.

В помощ при замъгленото зрение и при напрежението в очите.

Комбинация между 7 естествено срещащи се в природата съставки.


Акомодин капс. х 30 спомага за облекчаване на замъгленото зрение и напрежението в очите и за по-бързото възстановяване на зрителната функция при:

 • синдром на компютърното зрение;
 • продължителна работа с дигитални устройства;
 • продължително четене и взиране в тъмното;
 • шофиране на дълги разстояния;
 • други дейности, изискващи интензивен фокус;
 • умора от ярка светлина и отблясъци;
 • излагане на сух въздух от климатици, вентилатори, нагреватели или силен вятър.


Акомодин капс. х 30 ПОЛЗИ:

 • Облекчава умората и напрежението в очите.
 • Подобрява фокусирането при напрежение в очите.
 • Подобрява зрителната острота при замъглено зрение.
 • Спомага за подобряване на възприятието в дълбочина.
 • Облекчава симптомите, свързани със синдрома на компютърното напрежение (дигитална умора).
 • Спомага за по-бързото възстановяване на зрението след продължителна работа с дигитални устройства, продължително четене, шофиране и др.

 

СЪСТАВ Акомодин капс. х 30:

Състав (в 1 капсула):

Магнезиев оксид (60% магнезий) - 186,32 mg

Калиев хидрохлорид (52,44% калий) - 156,67 mg

Ацетил Л-карнитин HCl - 90 mg

Астаксантин 5% (Haematococcus pluvialis) - 60 mg

Витамин С (L-аскорбинова киселина) - 40 mg

Коензим Q10 - 30 mg

DHA ORIGINS 170 – P (170 mg/g докозахексаенова киселина от Schizochytrium sp.) - 30 mg


Спомагателни вещества: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев оксид – емулгатори.


АКТИВНИ СЪСТАВКИ 
Акомодин капс. х 30:

Акомодин - не просто витамини за очи

За да вижда еднакво ясно предмети наблизо и надалеч, окото трябва да се приспособява или казано на езика на медицинския специалист – да се акомодира. Тази адаптация се осъществява с помощта на ресничестия (цилиарен) мускул, при чието съкращаване лещата на окото се отпуска – става по-дебела и пречупва по-силно. Благодарение на нея четете настоящия текст.

Както всеки друг мускул, ресничестият мускул също може да се претовари, а при много продължителна работа и взиране в близки обекти е възможно да се стигне до временен спазъм на акомодацията. Така се стига до нарушаване способността на окото се приспособява за ясно виждане на различни разстояния.

Акомодин адресира този често срещан проблем, като обезпечава повишената нужда от ценни хранителни вещества, оказва антиоксидантно и противовъзпалително действие и допринася за подобряване на енергийния метаболизъм на клетките на мускулните влакна. Това се случва благодарение на оптимална комбинация от 7 допълващи и усилващи действието си активни компонента:

Магнезият е важен за поддържане на структурната и функционална цялост на жизненоважни очни тъкани като роговица, леща и ретина. Изпълнява изключително важна роля като кофактор за няколко ензима – мембранно-свързани АТФази, регулатор на съкращаването на гладката мускулатура на съдовете и на пътища на оксидативен стрес.

Калият помага за стартиране и спиране на мускулните контракции. Ниските нива на калий в кръвта могат да повлияят на този баланс, причинявайки неконтролирани и продължителни контракции. Калият и магнезият играят основна роля в много функции на нашето тяло като мускулна контракция, електрическа стабилност на клетките, поддържане целостта на мембраните и предаването на нервни импулси.

Ацетил-L-карнитинът е с най-високи концентрации в ириса, цилиарното тяло, хориоидеята, ретината. Той улеснява окисляването на мастните киселини и улеснява метаболизма на въглехидратите в присъствието на кислород. Следователно карнитинът играе важна роля в очните тъкани, където има клетки с мускулно естество, тъй като благоприятства производството на енергия. Митохондриите в ретината са особено уязвими на токсични странични продукти от клетъчния метаболизъм, което прави добавките с ацетил-L-карнитин и CoQ10 особено важни.

Коензим Q10 играе важна роля в окислителния метаболизъм и има решаващо значение за генериране на енергия в митохондриите. От съществено значение за очната функция и енергия.

Астаксантинът е антиоксидант, чиято активност е по-висока от тази на другите каротеноиди като зеаксантин, лутеин и β-каротен и 100 до 550 пъти по-силна от витамин Е. Оказва релаксиращ ефект върху цилиарния мускул, Подобрява микроциркулацията в ретиналните капиляри и инхибира NF-κB сигналния път в цилиарното тяло.

Проучванията показват, че при пациенти, приемали 6 mg астаксантин в продължение на четири седмици, са се подобрили акомодацията, напрежението в очите, замъгленото зрение и пресбиопията.

Витамин C не може да се синтезира в човешкото тяло, поради отсъствието на ензима гулонолактон оксидаза. Окото е нашият орган с най-високи концентрации на витамин С. Витамин С е важен за здравето на очите, поради ролята му в защитата на протеините на кристалната леща от окисляване, служи за елиминиране на свободните радикали в ретината и насърчава зарастването на рани в роговицата, инхибира липидната пероксидация и повишава нивата на глутатион.

DHA е основен липид в ретината и едновременно с това допринася за нормалната функция на структурните елементи на цилиарното тяло.

Допълнителният прием на DHA:

 • запазва функцията на ретината;
 • намалява възпалението;
 • подпомага възстановяването на зрителната острота;
 • Регулира нервното и сензорното развитие в ретината;
 • Повишава секрецията на сълзи и помага за поддържането на слъзния филм на повърхността на окото.

ДОЗИРОВКА Акомодин капс. х 30:

Приемайте по 2 капсули Акомодин на ден през първите три месеца, след което преминете към прием на 1 капсула дневно.


Производител:

Plantapol, Испания


Опаковка:

Акомодин хранителна добавка за добро зрение се предлга в оапковка от 30 капсули. 


Акомодин капс. х 30 е хранителна добавка с витамини, минерали, антиоксиданти и DHA от водорасли. В помощ при замъгленото зрение и при напрежението в очите.

Комбинация между 7 естествено срещащи се в природата съставки.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in