виж още резултати
No products were found.

Имунобор Протект Цинк х 30 табл. за смучене

Таблетки за смучене за имунитет с натурален витамин С, цинк, екстракт от плодовете на Роза канина и високопречистен бета глюкан.

Подходящи за деца и възрастни.

Прочети ощеShow less
15,47 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Предназначение Имунобор Протект Цинк х 30 табл. за смучене

• За активно подпомагане функцията на имунната система при вирусни, бактериални и гъбични инфекции;

• Имунопрофилактика при често боледуващи деца и възрастни;

• За нормална локална имунна устойчивост на лигавиците на устната кухина и носоглътката;

• Като общоукрепващо и тонизиращо средство.

Имунобор Протект Цинк е предназначен за активно подпомагане функцията на имунната система при вирусни, бактериални и гъбични инфекции; имунопрофилактика при често боледуващи деца и възрастни; за нормална локална имунна устойчивост на лигавиците на устната кухина и носоглътката; за укрепване на общия имунитет при деца и възрастни и нормален енергиен метаболизъм. Оказва положителен ефект върху активността на имунните клетки.

Благодарение на технологичната форма (таблетки за смучене) Имунобор Протект Цинк има локално антивирусно, аналгетично и противовъзпалително действие в устната кухина, като запазва нормалната флора. Съставките на Имунобор Протект Цинк са с доказани благотворни ефекти върху имунната система и организма като цяло.


ПРЕДИМСТВА 
Имунобор Протект Цинк х 30 табл. за смучене:

  • Високотехнологични таблетки за смучене с депо действие на ниво устна кухина;
  • Иновативна комбинация от природни съставки с благотворно влияние върху локалната имунна защита и имунната система;
  • Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти;
  • 100% естествен продукт;

Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ Имунобор Протект Цинк х 30 табл. за смучене:

Бета глюкан

Представлява несмилаем полизахарид, който се извлича от клетъчната стена на дрожди, бактерии, лечебни гъби (Pleurotus ostreatus) и др. Той е единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Бета глюкан стимулира имунната система, свързвайки се със специфичните рецептори на макрофагите (вид имунни клетки). Те фрагментират бета глюкан и го освобождават в организма. Така той достига до имунните клетки и ги активира. Това от своя страна води до стимулиране на клетъчния и хуморалния имунитет. Активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита на организма срещу вируси, бактерии и гъбички.

От съществено значение за ефективността на бета глюкан е размерът на молекулата и неговата концентрация. Обикновените екстракти съдържат от 30 до 80% бета глюкан. Имунобор Протект Цинк е с повишена ефикасност, тъй като съдържа микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93%.

Витамин С

За нормалното си функциониране макрофагите имат нужда от „храна“. Основният източник, който те ползват е аскорбиновата киселина (витамин C). Затова е много важно при микробна атака организмът да получава оптимални количества витамин C за обезпечаване нуждите на имунните клетки. Освен това витамин C действа противовъзпалително и стимулира производството на естественото антивирусно средство на организма – интерферон. В Имунобор Протект Цинк витамин С е в активна форма, а именно L-аскорбинова киселина, не дразни стомаха и се усвоява по-бързо от организма в сравнение с обикновения витамин С.

Роза канина

Екстрактът от Роза канина съдържа комплекс от полезни вещества и антиоксиданти – витамин С, биофлавоноиди, флавон гликозиди, органични киселини, есенциални мастни киселини, микроелементи, ликопен и др., които повишават защитните сили на организма и жизнения тонус, влияят благоприятно на имунната система и активират обмяната на веществата. Множество проучвания доказват, че екстрактът от Роза канина притежава антиоксидантна, имуномодулираща, антимикробна и противовъзпалителна активност.

Цинк

Цинкът усилва ефекта на другите съставки. Възпрепятства развитието на инфекции, облекчава възпаленото гърло и подпомага имунитета. Доказано е, че цинковият оксид намалява продължителността на обикновената настинка и редуцира симптомите й. Според Световната здравна организация недостигът на цинк е един от най-съществените фактори, допринасящи за различни заболявания.

Цинкът е основен микроелемент, който е от решаващо значение за растежа, развитието и поддържането на имунната функция. Той е критичен фактор, влияещ върху антивирусната имунна защита на организма. Цинкът е задължителен микронутриент в епидемична обстановка, тъй като той има директен антивирусен ефект като в същото време активира и собствения имунен отговор в тялото. Локалното му приложение повишава защитната бариера на ниво устна кухина локално и системно.


Активни съставки в 1 табл. за смучене Имунобор Протект Цинк:

Бета глюкан (микронизиран с чистота 93%) – 30 mg

Витамин С (като L-аскорбинова киселина) – 40 mg

45% екстракт от плодовете на Роза канина (съдържание на натурален Витамин С 5 mg) – 10 mg

Цинк (цинков оксид) – 5 mg

ДОЗИРОВКА Имунобор Протект Цинк х 30 табл. за смучене

Имунобор Протект Цинк се приема:

 - при деца от 3 до 8 г. по 1 таблетка дневно;

 - при деца над 8 г. по 2 таблетки дневно;

 - при възрастни по 3 таблетки дневно.

Таблетките се приемат чрез смучене, което осигурява депо действие на ниво устна кухина. Препоръчителният период на прием е от 10 дни до 3 месеца, взависимост от индивидуалното състояние на пациента и терапевтичната цел на лекуващия лекар.

За продължителна имунопрофилактика без прекъсване с цел блокиране на заразяването се препоръчва Imunobor Protect – таблетки за смучене.


Производител:

Borola / Борола, България

Опаковка:

Имунобор Протект Цинк за смучене се предлага в опаковка от 30 депо таблетки за смучене.

Имунобор Протект Цинк депо таблетки за смучене за възрастни и деца е натурален продукт с роза канина, бетаглюкани, цинк и витамин С. За повишавне на имунитета при деца и възстастни. 

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in