виж още резултати
No products were found.

Диатомична пръст х 250 г Perma-Guard

Диатомичната пръст е източник на биологично усвоим силиций:

 - за добра минерализация на костите, включително при менопауза;

 - за здравословни нива на холестерол;

 - за намаляване на риска от атеросклероза;

- за правилното разпределяне в организма на калция и магнезия.

Прочети ощеShow less
17,40 лв. (с данък)
-
Добави в списъка с желания
Описание

Диатомична пръст х 250 г Perma-Guard

Диатомична пръст х 250 г Perma-Guard съдържа силициев диоксид със 100% натурален произход. С неутрално pH. 100% натурален продукт.

Диатомичната пръст (диатомит) представлява фосилизираните екзоскелети на микроскопиочните алги Диатомеи - вид фитопланктон със сладководен произход - може да съдържа дори над 90% амфорен силициев диоксид и съвсем малки количества други глинести материали.

"Perma Guard" Inc. е световен лидер с над 40-годипна история в добива на сладководен диатомит с високо качество и чистота (FOOD GRADE).

FOOD GRADE диатомичната пръст може да се използва като добавка в храните за животни (птици и бозайници) с противослепващ ефект и има редица приложения в хранително-вкусовата промишленост.

Диатомичната пръст е източник на биологично усвоим силиций – микроелемент с изключителна важност, потвърдена в множество научни трудове. Силицият е необходим за:

- Производството на колаген;

- Здрава съединителна тъкан, вкл. кости, стави, кожа, коса, нокти, кръвоносни съдове;

- Добра минерализация на костите, включително при менопауза;

- Здрави и еластични кръвоносни съдове;

- Здравословни нива на холестерол;

- Намаляване на риска от атеросклероза;

- Правилното разпределяне в организма на калция и магнезия.

ПОЛЗИ от приема на аморфен силициев диоксид:

Подобрена функция на имунната система и по-добра устойчивост срещу патогени.

Адекватните нива на силиций в организма се свързват с:

- Повишено производство и активност и удължена жизнеспособност на важни имунни клетки – макрофаги (Mineo и колектив, 2004г.) и лимфоцити (Seaborn, 2002г.).

- Повишено производство и активност на антитела (Schiano и колектив, 1979г.).

- Подобрена устойчивост на заболявания на горните дихателни пътища.

По-здрава, по-гъста и блестяща коса

При изследване с прием на силиций за период от 9 месеца, учени установяват значителен положителен ефект върху якостта на опън на коса в сравнение с плацебо групата. Косата била с по-добри показатели за еластичност и чупливост, а косопадът намалял.

Здрави нокти

Силицият е най-изобилният минерал в ноктите и не е учудващо, че меките и чупливите нокти могат да бъдат признак за недостиг на силиций. При проведени изследвания се забелязва намалена чупливост на ноктите при групата, която приема силиций.

Стегната, здрава кожа с по-малко бръчки и по-бързо зарастване на рани

Силицият стимулира производството на колаген тип І, активира важни ензими и е свързан със синтеза на глюкозаминоглюкани, затова неговия прием се свързва с подобрена здравина и еластичност на кожата.

СЪСТАВ Диатомична пръст х 250 г Perma-Guard:

Диатомит със сладководен произход.

Химически състав:

- Si02 - 92% в аморфна форма, по-малко от 0.1% Si02 в кристална форма

- Al203 - 4.52%

- Fe203/Fe0 - 1.16%

- Ca0 - 0.71%

- Mg0 - 0.55%

- Na20+K20 - 0.28%

- S - 0.01%

- Cl - 0.02%

- Mn0 - 0.02%

Указания за употреба Диатомична пръст х 250 г Perma-Guard:

Продуктът е натурален минерал и не е храна, медикамент или хранителна добавка.

Може да се употребява разтворен във вода. Избягвайте дълготрайно вдишване на високи съдържания на разпрашения продукт - може да доведе до раздразнение на дихателната система. Не допускайте попадане на диатомит в очите - може да предизвика сухота. В случай на запрашаване на очите, трябва да бъдат изплакнати обилно с хладка вода.

Не са установени токсични свойства за веществото. Продуктът е без добавени химически вещества, без ГМО, без съставки от животински произход.

Препоръки за употреба:

Не допускайте попадане на диатомит в очите - може да предизвика сухота. Избягвайте вдишване на високи концентрации разпрашен диатомит - може да доведе до раздразнение на дихателната система.

Популярни употреби на диатомичната пръст:

Диатомитна вода:

Разтворете е равна супена лъжица в чаша вода и употребявайте веднъж дневно.

Козметична употреба:

Диатомичната пръст се разрежда с вода в съотношение (1:3). Готовата смес може да се нанася директно върху кожата на лицето и тялото. Да се избягва околоочната зона.

Против миризми:

Поради специфичната си структура, диатомитнчата пръст има свойството да улавя и абсорбира неприятни миризми. Поставете малък, отворен съд с диатомична пръст в закрито помещение.

Да не се използва от деца, бременни и кърмещи жени. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо място, в плътно затворена опаковка.

Силицият е необходим за здрави кости, стави и хрущяли

Биофизиците Louis Kervan и Dr. Richard Barmakian установяват, че силицят има по-голяма роля от тази на калция за формирането и обновяването на костите. Костите се възстановяват по-бързо при високи нива на силиций и ниски нива на калций, отколкото при високи нива на калций и ниски нива на силиций. Много често хората, приемащи диатомит, докладват намаляване на болките в ставите и гърба.

Приемът на силиций в рамките на контролирано клинично изследване предизвикала значително увеличение в минералната плътност на бедрената кост при жени с остеопороза.

Подобрява метаболизма и допринася за постигането на стройна фигура

Хората с наднормено тегло най-често имат забавена обмяна на веществата. Благодарение на детоксикацията на храносмилателната система, подобрената перисталтика на червата и общото изчистване и подсилване на организма, се възстановява натуралния баланс. Чистият организъм лесно се справя с всяко предизвикателство.

Изчистване на организма от токсини и патогени

Единична доза диатомична пръст съдържа милиони екзоскелети с отрицателен заряд. Те привличват и заключват положително заредени бактерии (вкл. Е. Коли), протозои, вируси, ендотоксини, пестициди, остатъци от лекарства и белтъкоподобни токсини (които се образуват при стомашно-чревни отравяния). Диатомичната пръст не вреди на микробиома – полезните бактерии имат отрицателен заряд и „не представляват интерес“ за диатомеите.Детоксикиране на тежки метали

Установено е абсорбирането на метил живачните съединения (CH2Hg)+ от диатомичната пръст. Живакът се освобождава от амалгамените пломби и ваксините и образува метил живачни съединения в червата.

Силицият стимулира детоксикирането на алуминия от организма и предпазва от неговото натрупване

Натрупването на алуминий в организма се смята за вероятна причина за развитието на болестта на Алцхаймер.

Опаковка:

Диатомична пръст се предлага в опаковка от 250 г.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Отзиви за продукти / Въпроси и отговори

Среден рейтинг

0.0
0 Преглед
★★★★★ Страхотен 0
★★★★☆ Много добър 0
★★★☆☆ Става 0
★★☆☆☆ Не съм доволен 0
★☆☆☆☆ Не препоръчвам 0

  • Отзиви (0)
  • Въпроси и отговори (1)

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in