виж още резултати
No products were found.

Ябълков оцет с Джинджифил и куркума Органик х 500 мл

Ябълков оцет с Джинджифил и куркума е чист, нефилтриран и произведен от органично отгледани ябълки.

Той се отличава с характерна утайка, наречена „майка“, която е изключително богата на важни хранителни вещества.

Може да се използва ежедневно за регулиране нивата на глюкозата и холестерола и подобряване на храносмилането.

Прочети ощеShow less
18,99 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Ябълков оцет с Джинджифил и куркума Органик х 500 мл

Ябълков оцет с Джинджифил и куркума е чист, нефилтриран и произведен от органично отгледани ябълки. Той се отличава с характерна утайка, наречена „майка“, която е изключително богата на важни хранителни вещества. Може да се използва ежедневно за регулиране нивата на глюкозата и холестерола и подобряване на храносмилането.

ПОЛЗИ от приема Ябълков оцет с Джинджифил и куркума Органик х 500 мл:

Добро храносмилане

Активира ензимите в стомаха, произвеждани от панкреаса и други органи и ускорява процеса на храносмилане. Ензимите са в спящо състояние и киселината в оцета ги събужда, за да усвояват протеини и други хранителни вещества.

Борба с патогенни микроорганизми

Оцетът помага за намаляване на броя на микробите в тялото. Това е особено полезно при Синдром на свръхрастеж на чревни бактерии.

Абсорбция на минерали и витамини

Калцият, магнезият и желязото се нуждаят от определено pH, за да бъдат усвоени от тялото. Ако pH е твърде алкално, тогава тези минерали няма да могат да навлязат в кръвта от стомашно-чревния тракт. Нивото на киселинност е важно за усвояването на минерали като витамин С, витамин К и витамин В12.

Намалява подуването на корема

Подуване на корема възниква поради непълно смилане на изядената храна. Образуването на газове е резултат от остатъците от протеини. Ябълковият оцет помага за по-бързото смилане на храната в червата.

Ограничава киселинния рефлукс

Нормалната киселинност на стомашния сок е много висока – от 1 до 3 pH. За да се предотврати връщането на стомашния сок в хранопровода, между стомаха и хранопровода има специална клапа, която почти винаги е затворена. Когато киселинността на стомаха е недостатъчна, клапата остава отворена и съдържанието на стомаха се връща обратно в хранопровода. Следователно приемането на киселини, включително ябълков оцет, помага за затваряне на клапата и подобряване на хода на заболяването.

Ефект на ябълковия оцет върху потока на жлъчката

Жлъчката се произвежда в черния дроб и се съхранява в жлъчния мехур. За да премине от жлъчния мехур в червата, са необходими определени сигнали, които стомахът дава. Сигналите от стомаха насърчават освобождаването на панкреатични ензими в червата. За стимулиране на тези сигнали е нужна киселина, каквато е ябълковият оцет.

Подобряване на нивата на кръвната захар

Ябълковият оцет повишава инсулиновата чувствителност, което нормализира нивата на кръвната захар, намалява производството на инсулин и води до загуба на тегло. Това индиректно влияе върху нивата на холестерола, кръвното налягане и риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in