виж още резултати
No products were found.

Нукс Вомика D1000 / D30 / D6 DHU

Използва се при наличие на всякакви фактори на агресия спрямо нервната система и храносмилателния тракт – злоупотреба с алкохол, кафе, пикантни храни, заседнал начин на живот, злоупотреба или продължителна употреба на лекарствени медикаменти, при психични оплаквания.

Прочети ощеShow less
11,39 лв. (с данък)
-
Разреждане
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Нукс Вомика D1000 / D30 / D6 DHU / Nux Vomica D6 DHU

Потенции:

D6, D30, D1000

Немски хомеопатичен съюз (DHU) е най-големият производител на хомеопатични лекарства в Германия и в Европа. Повече от 50 години DHU е един от водещите световни производители в областта на природните лекарства, каквито са хомеопатичните медикаменти и Шуслеровите соли.

Хомеопатията е терапия, която стимулира и регулира собствените лечебни сили на човешкото тяло. С избора на правилното лекарство лекарят хомеопат или самият пациент могат да се справят с различни проблеми, като едновременно се повлиява организмът на три нива – физическо, умствено и емоционално.

Nux vomica (стрихининово дърво).

Тинктурата майка се приготвя от сухите семена на растението. Това е поликрест с богата патогенетична картина. Използва се при наличие на всякакви фактори на агресия спрямо нервната система и храносмилателния тракт – злоупотреба с алкохол, кафе, пикантни храни, заседнал начин на живот, злоупотреба или продължителна употреба на лекарствени медикаменти, при психични оплаквания, болкови състояния, имунен дефицит, инфекции на дихателните пътища, храносмилателни смущения, болки в двигателния апарат. Характерни показания са: спазми, изблици на гняв, агресивност, кинетози, безсъние при пренатоварени хора, нарушена фаза на заспиване, а в последствие – събуждане в ранна утрин (3.00 – 4.00 часа), сърбящи, болезнени, некървящи хемороиди, облекчаващи се от хладни вани, колики при кърмачето, съпроводени със спазми, остри респираторни заболявания вследствие на излагане на влажен студ и течение.

Как да се ориентираме, дали лекарството е точно за нас?

- добре изразена мускулатура, поради редовно физическо натоварване;

- състезателен индивид;

- труден характер с внезапни пристъпи на гняв;

- свръхчувстителност към въздушни течения и студ;

- подобрение след кратка дрямка при умерен климат;

- влошаване сутрин, след нахранване, от психостимуланти, от студ.

Общи препоръки за прием на монопрепарати в D-потенции

Хомеопатията е много индивидуален терапевтичен метод и дозирането се определя специфично от силата на оплакванията и реактивността на организма. 

Информацията за монопрепаратите на Немския хомеопатичен съюз има за цел да ви даде обща представа за какво могат да бъдат използвани. Тя не отменя нуждата от консултация с лекар, фармацевт или квалифициран хомеопат.


Може да се ориентирате от следните дозировки:

Прием при възрастни:

При остри състояния се приемат по 10 глобули на всеки час (не по-често от 6 пъти на ден) до настъпване на подобрение. След това приемът се редуцира до 3, 2 или 1 пъти дневно по 10 глобули.

Високите потенции (D1000) се предписват от лекар.

Прием за деца:

Приемът е по същата схема като при възрастни, но с по-малки количества:

    Деца от 0 до 1 година - по 3 глобули;

    Деца от 1 до 6 год. - по 5 глобули;

    Деца от 6 до 12 год. - по 7 глобули.

Опаковка:

Нукс Вомика D1000 / D30 / D6 DHU се предлага в опаковка от 10 г.

Производител:

DHU-ARZNEIMITTEL, Германия

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in