виж още резултати
No products were found.

Арника D1000 / D30 / D6 DHU

Арника се използва при всички видове травми, болезненост и натъртване в мускулните групи при пренатоварване, охлузвания, разкъсвания, при патология засягаща капиляри и вени. При състояния на отпадналост, съпроводени с висока температура, изразена със зачервяване на лицето, съчетани с разтрисане и силна жажда.

Прочети ощеShow less
11,39 лв. (с данък)
-
Разреждане
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Арника D1000/ D30 / D6 DHU

Arnica Montana / Арника Монтана е алпийско цвете от семейство Сложноцветни, което расте на почви, бедни на хранителни вещества. Расте на височина до 60 см. Тинктурата майка  се приготвя от цялото растение в период на цъфтеж, в свежо състояние.

Арника се използва при всички видове травми, болезненост и натъртване в мускулните групи при пренатоварване, охлузвания, разкъсвания, при патология засягаща капиляри и вени. При състояния на отпадналост, съпроводени с висока температура, изразена със зачервяване на лицето, съчетани с разтрисане и силна жажда. Пресипване при оратори, певци.

Немски хомеопатичен съюз (DHU) е най-големият производител на хомеопатични лекарства в Германия и в Европа.Повече от 50 години DHU е един от водещите световни производители в областта на природните лекарства, каквито са хомеопатичните медикаменти и Шуслеровите соли.

Хомеопатията е терапия, която стимулира и регулира собствените лечебни сили на човешкото тяло. С избора на правилното лекарство лекарят хомеопат или самият пациент могат да се справят с различни проблеми, като едновременно се повлиява организмът на три нива – физическо, умствено и емоционално.

Как да се ориентираме, дали лекарството е точно за нас?

Усещане за прекалено твърдо легло. 

Подобрениe при покой, в легнало положение, като главата е на по–ниско.

Влошаване при леко докосване, при движение, при влажен студ.

Общи препоръки за прием на монопрепарати в D-потенции

Хомеопатията е много индивидуален терапевтичен метод и дозирането се определя специфично от силата на оплакванията и реактивността на организма. 

Информацията за монопрепаратите на Немския хомеопатичен съюз има за цел да ви даде обща представа за какво могат да бъдат използвани. Тя не отменя нуждата от консултация с лекар, фармацевт или квалифициран хомеопат.

ДОЗИРОВКА Арника D1000 / D30 / D6 DHU:

Може да се ориентирате от следните дозировки:

Прием при възрастни:

При остри състояния се приемат по 10 глобули на всеки час (не по-често от 6 пъти на ден) до настъпване на подобрение. След това приемът се редуцира до 3, 2 или 1 пъти дневно по 10 глобули.

Високите потенции (D1000) се предписват от лекар.

Прием за деца:

Приемът е по същата схема като при възрастни, но с по-малки количества:

Деца от 0 до 1 година - по 3 глобули;

Деца от 1 до 6 год. - по 5 глобули;

Деца от 6 до 12 год. - по 7 глобули.

Производител: 

DHU-ARZNEIMITTEL, Германия

Опаковка:

Арника D1000 / D30 / D6 DHU се предлага в опаковка от 10 г.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in