виж още резултати
No products were found.

Ликоподиум D1000 / D30 DHU

Ликоподиум се използва при психични оплаквания, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на дихателните пътища, на храносмилателния тракт (подуване, газове), на бъбреците и пикочните пътища, и др. 

Прочети ощеShow less
11,39 лв. (с данък)
-
Разреждане
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Ликоподиум D1000 / D30 DHU

Потенции:

D30, D1000 

Ликоподиум се използва при психични оплаквания, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на дихателните пътища, на храносмилателния тракт (подуване, газове), на бъбреците и пикочните пътища, и др. 

Lycopodium / Ликоподиум (иглолистен плавун) е тревисто растение, разпространено в зоните на умерен или студен климат. Тинктурата майка използва сухите спори на растението. Използва се използва при психични оплаквания, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на дихателните пътища, на храносмилателния тракт (подуване, газове), на бъбреците и пикочните пътища, и др. 

Ликоподиум е показан при всички състояния на нарушен метаболитен баланс. Нарушено храносмилане непосредствено след нахранване с уригване и газове. Подуване на корема, предимно в долната му част. Мигрена, свързана с храносмилателни нарушения. Зачервяване на лицето отново след хранене. Характерна суха кожа с жълтеникав оттенък, с жълтеникаво-кафеникави пигментации, предимно по лицето. Често повтарящи се дерматози с изразен сърбеж, със склонност към хеморагии при разчесване. Преждевременно посивяване на косата. Хронични хреми – сухи през нощта и изразена ринорея през деня.

Немски хомеопатичен съюз (DHU) е най-големият производител на хомеопатични лекарства в Германия и в Европа. Повече от 50 години DHU е един от водещите световни производители в областта на природните лекарства, каквито са хомеопатичните медикаменти и Шуслеровите соли.

Хомеопатията е терапия, която стимулира и регулира собствените лечебни сили на човешкото тяло. С избора на правилното лекарство лекарят хомеопат или самият пациент могат да се справят с различни проблеми, като едновременно се повлиява организмът на три нива – физическо, умствено и емоционално.

Как да се ориентираме дали лекарството е точно за нас:

  • бързо засищащ се глад;
  • сърбеж, облекчаващ се от студени апликации;
  • желание за консумация на въглехидрати;
  • изразен егоцентризъм, склонност да се обезценява всичко или всички покрай себе си, 
  • дълбока неувереност в собствените сили, което противоречи на високите цели, които си поставя. Това стои в основата на болестните тенденции.

Подобрение от чист въздух, бавно движение и топли храни.  

Влошаване между 16.00–20.00 часа и от противоречия.

Общи препоръки за прием на монопрепарати в D-потенции

Хомеопатията е много индивидуален терапевтичен метод и дозирането се определя специфично от силата на оплакванията и реактивността на организма. 

Информацията за монопрепаратите на Немския хомеопатичен съюз има за цел да ви даде обща представа за какво могат да бъдат използвани. Тя не отменя нуждата от консултация с лекар, фармацевт или квалифициран хомеопат.

ДОЗИРОВКА Ликоподиум D1000 / D30 DHU:

Може да се ориентирате от следните дозировки:

Прием по 10 глобули два или 3 пъти дневно.

За хроничните симптоми – една доза /10 бр./ глобули на седмица.

Високите потенции (D1000) се предписват от лекар.

Прием за деца:

Приемът е по същата схема като при възрастни, но с по-малки количества:

Деца от 0 до 1 година - по 3 глобули;

Деца от 1 до 6 год. - по 5 глобули;

Деца от 6 до 12 год. - по 7 глобули.

Производител: 

DHU-ARZNEIMITTEL / ДХУ, Германия

Опаковка: 

Ликоподиум D1000 / D30 DHU се предлага в опаковка от 10 г.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in