виж още резултати
No products were found.
×

Защитен бадж Pure 02 с хлорен диоксид

Иновативен метод за индивидуално предпазване от заразяване с вируси (включително COVID-19), бактерии и спори. Това е компактен и преносим дезинфектант, който генерира биозащитен щит (с ефективност до 4 метра около вас) чрез хлорен диоксид в неговата газообразна форма.

Елиминира 99,9% бактерии, вируси, гъбички, плесени, алергени и др.

Ефективен до 40 дни.

Нетоксичен за кожата. Защита срещу Ковид-19.

Прочети ощеShow less
0,00 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Защитен бадж Pure 02 с хлорен диоксид

Защитен бадж Pure 02 е нов, иновативен метод за индивидуално предпазване от заразяване с вируси (включително COVID-19), бактерии и спори.

Това е компактен и преносим дезинфектант, който генерира биозащитен щит (с ефективност до 4 метра около вас) чрез хлорен диоксид в неговата газообразна форма.

Елиминира 99,9% бактерии, вируси, гъбички, плесени, алергени, летливи органични съединения (ЛОС) и патогени в околната среда, както и елиминира трайните миризми.

Съдържа ниска концентрация на хлорен диоксид, който се изпарява за около 40 дни, без оцветители и ароматизанти, нетоксичен за кожата, напълно безвреден за вдишване, при досег с въздуха генерира чист кислород.

Може да се използва като бадж на врата, стик закачен на раница или дамска чанта, както и за офисни, домашни и болнични помещения, като дезинфекцира всички повърхности и материи в радиусът му на действие. Сертифициран и одобрен като безопасен за употреба от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ, СЗО, Европейския съюз, DIGESA (Перу) и Корейското министерство на безопасността на храните. Хлорният диоксид е едно от най-старите и изпитани противовирусни и противопатогенни вещества. Ползва се от повече от 120 години в цял свят за борба с вирусни и бактериални инфекции. Технологията е особено важна за професии, които изискват всекидневен контакт с много хора - лекари и медицински персонал, учители, служители в магазини, банки, общински и държавни учреждения, треньори, служители на МВР, обществено ангажирани хора, политици, хотелски и персонал в заведения.

Силен антибактериален ефект: твърдият хлорен диоксид има два пъти и половина повече окислителна сила от общите хлорни агенти, използвани за дезинфектант. Ефективно елиминира бактериите, плесените и др. В продукта си взаимодействат няколко основни елемента с ниска концентрация: хлор диоксид, натриев хлорид, лимонена киселина и др.

Силно дезодориране: По време на окислението се отделя хлорен оксид и се разлага сероводород, меркаптан и други причини за лоша миризма, излъчвана от септични материали.

Безопасен за употреба: твърдият хлорен диоксид е одобрен от Комитета на ООН по храните като клас A-1, който е в същата категория като захарта и солта. Pure 02 pack е безцветен, безалкохолен, нетоксичен и напълно безвреден за организма.

Ефективност: 99,9% срещу повечето от най-разпространените бактерии и вируси.

Тестове: Продукта е преминал много клинични изпитания и тестове в различни държави по света, официални резултати може да се намерят в официалния му сайт – ТУК.  

Характеристики: Безцветен, без ароматизанти, безалкохолен, нетоксичен, безвреден, гарантирано безвредно за вдишване.

Контролирана система за изпарение чрез патентована нанотехнология се комбинира със силата на дезинфекция и стерилизация на хлорен диоксид (ClO2) в газообразно състояние, като прави възможно неговото непрекъснато и невредно експулсиране.

Сертификати и резултати от тестове – може да намерите в официалният сайт на продукта – ТУК

Предпазни мерки при употреба:

Не поглъщайте продукта.

Не го използвайте за други цели.

По-малко вероятно е да бъде ефективен на открито при ветровити условия.

По-ефективно под прикритие.

Спрете да използвате продукта незабавно, ако имате някакви странични ефекти.

При поглъщане пийте много вода и се опитайте да изместите продукта.

Потърсете незабавно медицинска помощ.

В случай на контакт с кожата и очите, измийте обилно с вода.

Консултирайте се с лекар, ако е необходимо.

Може да причини корозия и ръжда, ако се използва върху или в близост до метални предмети.

Избягвайте контакт с вода.

Не използвайте в близост до открит пламък или източници на запалване.

Избягвайте високите температури и пряката слънчева светлина.

Страна на произход: Южна Корея

Информация за хлорен диоксид

Размерът на молекулата на газовия хлорен диоксид е 0,124 nm, което е много по-малко от това на микроорганизмите и вирусите. Където и да са скрити тези микроорганизми, лесно може да влезе.

ХИМИЧНИ СВОЙСТВА

·         Името хлорен диоксид съдържа думата хлор. Химичните свойства на хлорния диоксид са коренно различни от тези на хлора.

·         Когато хлорният диоксид реагира с други вещества, той е по-слаб и по-селективен, което го прави по-ефективен и ефективен стерилизатор.

·         Хлорният диоксид например не реагира с амоняк или повечето органични съединения.

·         Хлорният диоксид не се окислява, за разлика от хлора, не хлорира продуктите.

·         Хлорният диоксид не произвежда нежелани за околната среда органични съединения, съдържащи хлор.

·         Хлорният диоксид също е жълто-зелен газ, който може да се види с окото, така че може да се измери с фотометър.

Хлорният диоксид има функциите на стерилизация, избелване, дезодориране, дезинфекция и поддържане на свежест. Механизмът на действие е основно окисляване, електронната структура на молекулата на хлорния диоксид е ненаситена, във външния слой има 19 електрона, той има силна окислителна сила и се използва главно за атомни групи, богати на електрони (или донори на електрони). Ензимите и тиол сулфидите, хлоридите) постигат тази цел чрез насилствено разграбване на електрони, инактивиране и промяна на свойствата.

1. Механизъм на стерилизация Хлорният диоксид има силна способност да абсорбира и прониква в клетъчните стени и да освобождава кислород за окисляване на тиол-съдържащи ензими в клетката, Проявява бактерициден ефект.

2. Избелващ ефект Избелването на хлорен диоксид е отделянето на атомен кислород и образуването на хипохлорит, който разгражда пигмента. Когато се използва като белина вместо хлор, хлорат и др., Той може да предотврати и избегне окисляването на влакното и да намали здравината на влакното, така че ефектът е по-разбираем.

3. Дезодориращ ефект В действителност, дезодорирането на хлорен диоксид може да се дехидратира с миризливи вещества (напр. H2S, -SOH, -NH2 и др.) И бързо да се окисли и да превърне миризливите вещества в други вещества. Той може също така да предотврати разпадането на метионин в етилен и да унищожи етилена, което може да забави разлагането на храната, без да разрушава хранителните структури, да реагира с мастни киселини и да убива микроорганизмите.

Изследвания на хлорен диоксид

Шестмесечно проучване за токсичност при вдишване на хлорен диоксид при вдишване с двуседмичен период на възстановяване при плъхове

Предистория: Хлорният диоксид (CD) има мощна антимикробна активност при изключително ниска концентрация и може да служи като ново средство за контрол на инфекциите както в професионален, така и в публичен план. Остава обаче неизвестно дали хроничното излагане на концентрация на CD-газ, ефективно срещу микробите, е безопасно. Следователно, в дългосрочен план, ниската инхалационна токсичност на CD-газ е изследвана при плъхове като продължителна експозиция на цялото тяло в продължение на шест месеца, последвана от двуседмичен период на възстановяване, за да се докаже, че CD-газът е изложен до 0,1 ppm (обем съотношение) се счита за безопасно въз основа на множество токсикологични прегледи.

Методи: 0,05 ppm или 0,1 ppm CD газ за 24 часа / ден, 7 дни / седмица е изложен на плъхове в продължение на 6 месеца при неограничени условия със свободен достъп до храна и вода. Вода в камера за симулиране на обичайния начин на живот при хората . Контролните животни бяха изложени само на въздух. По време на периода на изследване бяха записани телесно тегло, както и консумацията на храна и вода. След 6-месечната експозиция и 2-седмичния период на възстановяване животните бяха умъртвени и беше постигната група от токсикологични изследвания, включително биохимия, хематология, аутопсия, тежести на органи и хистопатология.

Резултати: Добре регулирани нива на CD газ са били изложени в цялата камера през целия период на изследване. През целия период на изследване се наблюдава признак на нетоксичност, свързана с CD-газ. Не се наблюдава значителна разлика в наддаването на телесно тегло, приема на храна и вода и относителното тегло на органите. При изследванията по биохимия и хематология промените изглежда не са свързани с токсичността на CD-газ. При аутопсия и хистопатология не се наблюдава токсичност, свързана с CD, дори при очакваните дихателни органи. Заключения: CD газ до 0,1 ppm, надвишаващ нивото, ефективно срещу микробите, изложени в тялото на плъхове непрекъснато в продължение на шест месеца, не е токсичен,

Защитен ефект на хлорен диоксид с ниска концентрация срещу грипна А вирусна инфекция

Заразяването с грипния вирус е една от основните причини за човешката заболеваемост и смъртност. Между хората този вирус се разпространява главно чрез аерозоли, отделяни от дихателната система. Настоящите средства за предотвратяване на инфекция с грипния вирус не са напълно задоволителни. Безопасните и ефективни превантивни мерки срещу пандемичен грип са абсолютно необходими.

Индуцираната от аерозол инфекция на вируса на грип А при мишки е предотвратена с хлорен диоксид (ClO2) газ при изключително ниска концентрация (под нивото на експозиция на човека от 0,1 ppm). Мишките в полузатворени клетки бяха изложени на аерозоли на грипния вирус А (1 LD50) и ClO2 газ (0.03 ppm) едновременно в продължение на 15 минути. Три дни след експозицията, титърът на белодробния вирус (TCID50) е 102,6 ± 1,5 при пет мишки, лекувани с ClO2, докато е бил 106,7 ± 0,2 при пет мишки, които не са били лекувани (P50,003). Кумулативната смъртност след 16 дни е 0/10 мишки, третирани със ClO2 и 7/10 мишки, нелекувани (P50.002). В експериментите in vitro ClO2 денатурира протеините на

Извода е, че газът ClO2 е ефективен за предотвратяване на индуцирана от аерозол грипна вирусна инфекция при мишки чрез денатуриране на протеини на вирусна обвивка до концентрация, доста под допустимото ниво на експозиция за хората. Следователно газът ClO2 може да бъде полезен като превантивно средство срещу грип в местата на човешка дейност, без да се изисква напускане на помещението.

Pure_o2

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in