виж още резултати
No products were found.

Витамин D3 800IU табл. х 120

Оптимална доза витамин Д3 за силна имунна система. 

Намалява риска от грип и други вирусни заболявания и респираторни заболявания.

Поддържа здрави костите и намалява риска от развитие на остеопороза.

Действа благоприятно на сърдечно-съдовата система.

Прочети ощеShow less
17,84 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Витамин D3 800IU табл. х 120 дейстие и прием

Оптимална доза витамин Д3 за силна имунна система. 

Намалява риска от грип и други вирусни заболявания и респираторни заболявания.

Поддържа здрави костите и намалява риска от развитие на остеопороза.

Действа благоприятно на сърдечно-съдовата система.

При какви състояния се препоръчва за прием Витамин D3?

При вирусни инфекции (включително Covid-19), грип и настинки.

Гръпът и острите вирусни инфекции са едни от най-честите състояния, особено през есенно-зимните месеци. Те се причиняват от различни вируси, които постъпват през устата, носа и очите и бързо се развиват симптоми, като висока температура, хрема, кашлица, болки в гърлото, обща отпадналост и други.

Действието на Витамин D за повишаване на имунитета е ключово в превенцията от сезонния грип и други вируси. Той регулира имунния отговор на организма спрямо патогените, като позволява нашата имунната система да остане балансирана и да се спрявя през целия период на вирусните инфекции. Освен това, Витамин D притежава и противовъзпалителен ефект, като намалява възпалителните реакции, които иначе могат да имат трайни последици за организма. От изключителна важност е факта, че приемът на Витамин D предпазва от усложнения, вследствие на вирусна или бактериална инфекция. В много от случаите, това прави организма податлив на повторно заразяване.

Предвид разрастналата се пандемия от коронавирус, специалистите препоръчват прием на адекватно количество на Витамин D3 като едни от основните и естествени начини за ефективно спряване с вируса. Според учени от медицинския център към престижния Бостънски университет в САЩ адекватни количества на Витамин D намаляват риска от усложнения и смърт при пациенти с Covid-19 с повече от 51 %.

При понижен имунитет

Имунитетът е възможността на организма да остане устойчив към различни патогени от заобикалящата го среда. Приемът на Витамин D3 активират имунитета, особено клетъчния имунитет и функцията на Т-лимфоцитите, което е от ключово значение за по-голяма устойчивост спрямо вирусни инфекции.

За превенция от други респираторни инфекции

Особено през есенно-зимния сезон, ежегодно се увеличават заболелите от респираторни заболявания, следствие на различни вируси и бактерии. Витамин D3 увеличава активността на имунните клетки, които прихващат и неутрализират патогените. Адекватния прием на Витамин D може да увеличи броя на макрофагите в рисковите зони за развитие на инфекция, каквито са устата, носа и гърлото и предотврятява постъпването на различните патогени.

При отпадналост и умора

Витамин D3 е особено важен за общото укрепване на цялото тяло. Освен това, Витамин D3 намалява стреса, тревожността и подобрява когнитивната функция.

При проблеми със сърдечно-съдовата система

Доброто състояние на кръвоносните съдове и сърцето е от съществено значение за превенцията от развитие на редица сериозни заболявания, като инсулт и инфаркт. В проучвания е установено, че при адекватно количество на прием на Витамин D3, намаляваме риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, като повишено кръвно налягане, атеросклероза и миокарден инфаркт.

При остеопороза

Остеопорозата се свързва със състояние на намалена костна плътност. Това се дължи на намаленото количество на абсорбиран калций. Особено при жените над 45-годишна възраст, възможността от остеопороза се увеличава. При нея могат да настъпят редица усложнения, като болки и чести фрактури, които да нарушат качеството на живот. Приемът на адекватно количество Витамин D3 спомага за усвояването на калций и намалява риска от развитие на остеопороза.

СЪСТАВ Витамин D3 800IU табл. х 120:

Всяка таблетка съдържа 20 mcg (800IU) Витамин D3

ДОЗИРОВКА Витамин D3 800IU табл. х 120:

Препоръчва се прием от ½ таблетка дневно (10 mcg/400IU).

(При дефицит на витамин D3 или за “ударна” подкрепа на имунитета може да се приема и по 1 цяла таблетка дневно).

Опаковка:

Витамин D3 800IU се предлага в опаковка от 120 таблетки. 

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Витамини по групи
Витамин D
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in