виж още резултати
No products were found.

Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах

Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина аопринася за нормалния хормонален баланс и репродуктивно здраве.

За естествена регулиция на цикъла. 

Балансира хормоните, които са от ключово значение за забременяване.

Подмога нормалната овулация.

Прочети ощеShow less
45,89 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах

Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах на немската фирма Vitaworld допринася за нормалния хормонален баланс и репродуктивно здраве.

За естествена регулиция на цикъла. 

Балансира хормоните, които са от ключово значение за забременяване.

Подмога нормалната овулация.

Вижте и сходна хранителна добавка с Мио Инозитол 2000 мг + Фолиева киселина под формата на сашета - РИХТЕР САЙКЪЛ БАЛАНС САШЕ 2,1 г

АКТИВНИ СЪСТАВКИ Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах:

Инозитол - инозитолът е подобен на витамин полизахарид, който присъства в почти всички тъкани на човешкото тяло и изпълнява много важна роля за нормалното функциониране на клетъчните мембрани и на нервната система. Най-голяма е концентрацията му в мозъка, където допринася за междуклетъчната комуникация. Фолиевата киселина е друго сходно с витамините съединение, което участва в деленето на клетките и подпомага нормалната мозъчна дейност и работата на имунната система.

Приемането на инозитол като хранителна добавка има редица полезни за здравето ефекти:

  • Съдейства за намаляване на тревожността и подобряване на настроението – с ролята си в секрецията на допамин и серотонин, известни и като „хормони на щастието“, инозитолът допринася за облекчаване на проблеми като тревожност и депресия. Понижените му нива в организма са един от често използваните маркери за наличието на депресивни разстройства. Установено е, че той може да окаже благотворно въздействие при състояния като посттравматичен стрес, обсесивно-компулсивно разстройство и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.
  • Подобрява контрола на кръвната захар – подпомагайки производството на съединения, регулиращи секрецията на инсулин, инозитолът съдейства за намаляване на гликемичния отговор и инсулиновата резистентност. Така освен за нормализиране на нивата на кръвната захар, той допринася и за ограничаване на риска евентуални усложнения при диабет.
  • Намалява риска от метаболитен синдром – научни изследвания сочат, че инозитолът съдейства за нормализиране на нивата на „добрия“ (HDL), лошия (LDL) холестерол и триглицеридите. Нарушенията в стойностите на тези липиди, заедно с нарушения баланс на кръвната захар, са основни фактори за развиването на едно от пагубните последствие от съвременния начин на живот - метаболитния синдром.

 

Фолиева киселина - тя се нарича още витамин В8 и играе изключително важна роля в много жизненоважни функции в човешкото тяло като клетъчното делене и образуването на нови кръвни клетки чрез репликацията на ДНК. Освен това фолиевата киселина помага на тялото да усвоява витамин В12 и някои важни аминокиселини и оказва полезно въздействие на мозъчната дейност и работата на нервната система.

Научни изследвания сочат, че приемът на фолиева киселина има множество здравословни ефекти:

Подпомага нормалното протичане на бременността – Заради ролята си в синтеза на ДНК фолиевата киселина е много важна част от хранителния режим при бременните. Недостигът ѝ може да доведе до сериозни вродени увреждания на плода, до преждевременно раждане, анемия и усложнения при раждането, поради което почти всички лекари я препоръчват като част от диетата на бременните.

Поддържа сърдечното здраве – Установено е, че фолиевата киселина може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Витаминът съдейства за понижаване на нивата на аминокиселината хомоцистеин, която участва в образуването на тромби и свиването на кръвоносните съдове.

Сред редицата други полезни свойства на фолиевата киселина са приносът ѝ за ограничаване на риска от някои видове рак, за облекчаване на симптомите на синдрома на неспокойните крака, за подобряване на когнитивните функции, на костния метаболизъм и на здравето на костната система.

СЪСТАВ Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах:

Съставки:в 1 доза (1 м.л. /2.4 g):Дн. доза:
Мио-инозитол2,4 g2,4 g
Фолиева киселина400 mcg400 mcg

Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах НЕ СЪДЪРЖА глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.


ДОЗИРОВКА Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах:

За възрастни над 18 годишна възраст. По 1 мерителна лъжичка дневно разтворена в чаша вода.

*мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

Производител:

Vita-World GmbH, Германия

Опаковка:

Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина се предлага под формата на прах 200 грама.

Мио Инозитол 2400 мг + Фолиева киселина, 200 г прах за естествена регулиция на цикъла. Балансира хормоните, които са от ключово значение за забременяване.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in