виж още резултати
No produts were found.

Панли Про капс. х 20

Хранителна добавка при тежест и подуване в стомаха и червата.

С 13 взаимно допълващи се храносмилателни ензима.

Прочети ощеShow less
16,80 лв. (с данък)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Панли Про капс. х 20 - цена и информация

Храносмилателните ензими Panli PRO / Панли ПРО действат благоприятно при:

 • Газове, тежест и подуване в стомаха и червата;
 • Гастрити, колити, панкреатити;
 • Повишен чревен пермеабилитет - (пропускливи черва);
 • Неблагоприятни кожни реакции, свързани с непоносимост или алергия към храни;
 • Хранителни непоносимости и алергии;
 • Намалена ензимна секреция, свързана с напредването на възрастта;
 • Дискомфорт, свързан с повишен прием на храна и белтъчини от спортуващи;
 • Малабсорбция на хранителни вещества, свързана с ензимен дефицит.

Панли Про капс. х 20 Е комбинирана формула от 13 взаимно допълващи се храносмилателни ензима за по-добро храносмилане, по-пълно разграждане на храните и по-пълноценно усвояване на хранителните вещества, повече лекота и комфорт в стомаха след хранене.


Ензимите са специален вид протеини, които тялото произвежда. Те катализират химичните реакции. Нашите стомах, панкреас, слюнчени жлези и епителят на червата отделят храносмилателни ензими. С тяхна помощ храната се разгражда до вещества, които могат да бъдат директно асимилирани от организма. Без тях значителна част от храната би преминавала през тялото ни непокътната, неусвоена и провокираща различни нежелани ефекти, свързани с:

 - нейното ферментиране и последващото натрупване на газове в червата;

 - лишаването от нейни ценни съставки и създаването на предпоставки за малнутриция;

 - неблагоприятното действие на налични в нея възпалителни вещества.

Актуалните научни оценки показват, че до 45% от световното население страда от диспепсия – лошо храносмилане и стомашно-чревен дискомфорт (Mahadeva, S., & Goh, K. L., 2006). Рисковите фактори включват психологически смущения, пушене, повишен прием на кофеин и алкохол и лечение с нестероидни противовъзпалителни средства. Дори универсални процеси като естественото напредване на годините играят важна роля. Доказано е, че възрастните хора произвеждат значително по-малко ензими (Laugier, R., et al., 1991) и това е един от основните фактори за по-големия риск от хранителен недоимък при тях (Evans, C., 2005). Не на последно място в този пъзел се нарежда и стресът. Установено е, че когато е хроничен, той може да понижи нивата на панкреатични ензими (Takano, S., et al., 1992) и да стане причина за лошо храносмилане и малабсорбция на хранителни вещества (Nikfarjam, M., et al., 2017).

Храносмилателните ензими Panli PRO / Панли ПРО действат благоприятно при:

 • Газове, тежест и подуване в стомаха и червата;
 • Гастрити, колити и панкреатити;
 • Повишен чревен пермеабилитет (пропускливи черва);
 • Неблагоприятни кожни реакции, свързани с непоносимост или алергия към храни;
 • Намалена секреция на ензими, дължаща се на напредване на възрастта;
 • Дискомфорт, вследствие на повишен прием на храни и белтъчини от спортуващи;
 • Хранителни непоносимости и алергии;
 • Малабсорбция на хранителни вещества, свързана с дефицит на определени ензими.


СЪСТАВ Панли Про капс. х 20:

Състав в 1 капсула:

Амилаза: 50,5 мг (доставя 7 500 DU)

Протеаза 4.5: 27,8 мг (доставя 25 000 HUT)

Бромелаин: 16,8 мг (доставя 500 000 PU)

Папаин: 13,2 мг (доставя 500 000 PU)

Глюкоамилаза: 9,3 мг (доставя 10 AGU)

Алфа-галактозидаза: 5,9 мг (доставя 150 GaIU)

Лактаза: 5,3 мг (доставя 500 ALU)

Протеаза 3.0: 5,1 мг (доставя 25 SAPU)

Липаза: 3,7 мг (доставя 1 000 FIP)

Фитаза: 3,5 мг (доставя 10 FTU)

Целулаза: 3,1 мг (доставя 500 CU)

Хемицелулаза: 1,4 мг (доставя 1 000 HCU)

Пектиназа: 1,2 мг (доставя 10 endo PGU)

Помощни вещества: средноверижни триглицериди, микрокристална целулоза (емулгатор), магнезиев стеарат (антислепващ агент), оризов декстрин.


ДОЗИРОВКА Панли Про капс. х 20:

Приемайте по 1 капсула Панли ПРО по време на основните хранения. 

При по-обилно хранене вземайте по 2 капсули.


Повече информация за храносмилателните ензими:

Амилазата е един от основните ензими, отговорни за храносмилането на нишестето. Тя е толкова важна, че се произвежда на две места в тялото - в устата (като част от слюнката) и в задстомашната жлеза (като част от панкреатичния сок).

Глюкоамилазата си прилича с амилазата по това, че тя също разгражда нишестето в храните, които ядем. Разликата е там, че не „разчленява“ веригата на нишестето на по-малки вериги, а „реже“ единични молекули глюкоза от нейния край.       

Протеазата (известна още като протеолитичен ензим, пептидаза или протеиназа) е ензим, специализиран в разграждането на белтъчини. Съществуват много различни видове протеази, които взимат участие в редица важни биологични функции – в храносмилането, разграждането и рециклирането на стари протеини в тялото, клетъчното сигнализиране и др.    

Бромелаинът е особен вид протеолитичен (разграждащ протеини) ензимен комплекс, срещащ се в ананаса. Той е наличен в плода и е особено концентриран в стеблото на растението. Може да разгражда широк спектър от белтъци в много голям диапазон от pH – както в кисели (стомах), така и в алкални (черва) условия.      

Папаинът е мощен храносмилателен ензим. Може да бъде открит в естествен вид в плода, стеблото и листата на папаята (Carica papaya). Наричан още папаева протеиназа, той може да разгражда не само белтъчини, но също така и нишесте и мазнини. Поради тази причина в Латинска Америка папаята е предпочитан "диджестив" и основна съставка в маринати за по-крехко месо.  

Алфа-галактозидаза е много важна за разграждането на клас въглехидрати (галакто-олигозахариди или ГОЗ), присъщи за варивата, определени зърнени култури, зелето, броколите и някои други зеленчуци. Именно тези въглехидрати са отговорни за неблагоприятните последици след консумацията на бобови и кръстоцветни – газове, подуване и др. смущаващи ефекти.

Лактазата помага за разграждането на млечната захар, известна още като лактоза. Понеже последната е присъща най-вече за млякото, при бозайниците производството на лактаза намалява с напредването на възрастта. Хората не правят изключение от това правило. Ето защо много от нас страдат от т.нар. хиполактазия – причина за по-известната лактозна нетолерантност или малабсорбция. Оценено е, че 65%–75% от световното население страда от лактозна нетолерантност, която се изразява в редица неприятни симптоми като коремни болки, силно къркорене в червата, гадене, подуване, газове, диария и др.

Липазата е също храносмилателен ензим. Тя отговаря за разграждането на мазнините и за „отключването“ на съдържащите се в тях важни мастноразтворими вещества като, например, витамините А, D, E и K. Приемът на липаза преди храна, богата на мазнини, значително намалява симптомите на лошо храносмилане – чувство за преяждане, газове, подуване и гадене (Levine, M. E., et al., 2015).

Фитазата разгражда фитиновата киселина, която прави редица минерали от растителните храни недостъпни за усвояване от тялото. Хората не произвеждат достатъчно фитаза, необходима за разграждането на големи количества фитинова киселина. Затова е препоръчително диетата с високо съдържание на семена, ядки, зърнени и бобови храни да бъде придружена от допълнителен прием на ензима като застраховка срещу недостиг на хранителни вещества (Iqbal, T. H., et al., 1994; Nielsen, A. V., et al., 2013; Lei, X. G., & Porres, J. M., 2011).

Целулазата отговаря за разграждането на целулозата – комплексен въглехидрат, срещащ се във всички зелени растения и люспите на зърнените култури. Нашият храносмилателен тракт е доста по-къс от този на тревопасните животни. Това ни прави много по-непригодни за справяне с големи обеми растителна храна, чийто прием е полезен за здравето, но често е съпроводен с неблагоприятни симптоми като чувство за подуване и газове в червата.                           

Хемицелулазата е ензим, специализиран в разграждане на хемицелулозните въглехидрати, които могат да причинят диария, оригване и подуване и да доведат до завишени нива на триглицериди (Onakpoya, I., et al., 2014).

„Пектиназа“ е събирателно наименование на група ензими, отговорни за разграждането на пектина. Те могат да подобрят усвояването на хранителните вещества от богатите на пектин продукти. Също така са в състояние да редуцират риска от запек, свързан с високия прием на пектин (Sandri, I. G., & Silveira, M. M. D., 2018).

Прочети ощеShow less
Подробности за продукта
Доставка
You may also like
За храносмилането
31,22 лв. (с данък)
Пробиотик Провиотик при гъбички Кандида. С Провиотик КандиНорм можем по естествен начин да подпомогнем организма при нарушаване баланса между полезни бактерии и гъбички Кандида в организма.
За храносмилането
NatVie
41,33 лв. (с данък)
Съдържа късоверижни пребиотични фибри Фрукто Олигозахариди (FOS), Изомалто-Олигозахариди (IMO), Ксило-Олигозагариди (XOS) и Галакто-Олигозахариди (GOS).  Това са селективно ферментирали съставки, които позволяват...
За храносмилането
БИОХЕРБА ООД
12,50 лв. (с данък)15,99 лв.
За облекчение на храносмилателни проблеми - при подут корем и образуване на газове. Стимyлиpa ceĸpeциятa нa xpaнocмилaтeлнитe eнзими и има роля в превенцията срещу диария. 
Чайове
Tetley
3,71 лв. (с данък)
Храносмилалателен чай с Цинк, вит. D, Джиндифил, Мента. Джинджифилът стимулира секрецията на хранителните ензими, което е от съществено значение за доброто храносмилане. Ментата притежава успокояващо действие.
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Полезен? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Напиши коментар

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Отговори @ANSWERS_NB@ Харесвания @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Неодобрения @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Коментари @COMMENTS_NB@
Напиши отговор Добави коментар
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Отговор
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Добави коментар @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in