виж още резултати
No products were found.

Отривин Ментол спрей 0.1% х 10 мл

Назален деконгестант за бързо и ефективно отпушване на запушен нос.

Отривин назален спрей мигновено отпушва носа, облекчава напрежението и възвръща лекотата и комфорта при дишане.

Прочети ощеShow less
11,47 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Действие:

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се намира под формата на назален деконгестант, притежава комплекс от етерични масла ментол и евкалиптол с охлаждащо дейтвие. Otrivin Menthol Nasal Spray 0.1% се прилага за облекчаване на запушен нос, облекчава напрежението  и улеснява дишането. Ефектът на Отривин Ментол започва в рамките на няколко минути и продължава до 12 часа. Спреят за нос е с много добра поносимост дори от пациенсти с чувствителна носна лигавица. Отривин Ментол може да се използва и при възпаление на ухото, за да подпомогне отбъбването на назофарингеалната лигавица, покриваща носните пътища и гърлото. Отривин Ментол 0,1% може да ви бъде предписан от вашия лекар, ако ви предстои изследване на носната кухина. Отривин Ментол е без съдържание на каквито и да е консерванти, което допълнително намалява опасността от алергии и дразнене. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

Начин на употреба:

Как да използвате ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос

Винаги използвайте ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос точно както е описано в тази листовка или както ви е казал вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт.

ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос не се препоръчвала се използва от деца под 12-годишна възраст.

Препоръчителната доза е, както следва:

ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос

Концентрация Възраст Приложение

ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос Възрастни и деца над 12 години 1 впръскване във всяка ноздра 3 пъти дневно. Не превишавайте максимума от 3 впръсквания дневно във всяка ноздра.

Издухайте си носа.

Отстранете предпазната капачка.

Преди първата употреба на ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос извършете четири напомпвания до появата на спрей във въздуха. След това помпата ще остане нормално заредена по време на ежедневните апликации. Ако спреят не се разпръсне по време на първоначалното активиране, ще трябва да повторите първоначалният брой напомпвания. Бъдете много внимателни да не пръснете в очите или устата.

Дръжте изправен флакона, като поставите палеца в основата му, а накрайника между пръстите.

Наклонете се леко напред и поставете накрайника в ноздрата.

Натиснете и едновременно с това вдишайте леко през носа.

Повторете процедурата и за другата ноздра.

Почистете и подсушете накрайника, преди да поставите предпазната капачка непосредствено след употреба. За да се избегне възможно разпространение на инфекцията, ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос трябва да се употребява само от един пациент.

Ако сте използвали повече от необходимата доза ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос

Ако случайно сте приели твърдо голямо количество ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос, или в случай на случайно поглъщане, незабавно се свържете с вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да използвате ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Състав:

Какво съдържа ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос

Активното вещество на ОТРИВИН МЕНТОЛ 0,1% Спрей за нос е ксилометазолинов хидрохлорид. Всеки ml съдържа 1 mg ксилометазолинов хидрохлорид.

Другите съставки са: натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев фосфат додекахидрат, натриев хлорид, динатриев едетат, левоментол,цинеол, сорбитол, макроголглицеролов хидроксистеарат (Cremophor RH 40),пречистена вода.

Специални указания:

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Производител:

GlaxoSmithKline Dungarvan Limited

Страна на произход:

Ирландия

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in