виж още резултати
No products were found.

Ксилометазолин Капки за нос 0.1% х 10 мл

Ксилометазолин Капки за нос 0.1%.

Прочети ощеShow less
3,65 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Ксилометазолин Капки за нос 0.1% х 10 мл

Ксилометазолин капки за нос е предназначен за намаляване отока на носната лигавица при остра хрема, пристъпи на обилен носен секрет (вазомоторен ринит), алергична хрема ( алергичен ринит). Ксилометазолинът е производно на имидазолина. Притежава симпатикомиметично действие. Приложен върху лигавицата на носа, предизвиква свиване на кръвоносните съдове, премахва отока, потиска хиперемията на лигавицата на носоглътката и намалява количеството на секрета. Предлага се в опаковка от 10 мл.

Състав: 1 мл от разтвора съдържа активно вещество - 0,1 mg Ксилометазолинов хидрохлорид.

Помощни съставки: Натриев дихидрогенфосфат; Н2О, динатриев хидрогенфосфат; 12 Н2О, натриев хлорид, сорбитол, динатрий-ЕДТА, бензалкониев хлорид, дестилирана вода.

Деца над 12 години и възрастни

Локално по 2 - 3 капки 0,1% разтвор във всяка ноздра 2 - 3 пъти дневно.

Повторната употреба трябва да се извършва само в случай, че лечението е прекъснато за няколко дни. Терапията не трябва да продължава повече от 3 - 5 дни без консултация с лекар. Да не се прилагат дози по-високи от препоръчаните. Поради хигиенни съображения една опаковка трябва да се използва само от един пациент.

Важна информация относно някои съставки на продукта Ксилометазолин

Поради съдържание на бензалкониев хлорид лекарството може да предизвика локално дразнене на назалната лигавица.

Ако сте приели повече Ксилометазолин отколкото е трябвало

Значително предозиране или случаен перорален прием на продукта, особено от деца, може да предизвика сънливост, разстройство на зрението, главоболие, нервност, нарушен сърдечен ритъм, безсъние. Дълго прилагане може да доведе до вторичен ринит, устойчив на лечение (rhinitis medicamentosa). В случай на предозиране е необходима консултация с лекар. Симптоматично лечение се провежда съгласно назначението на лекаря. Промивка на стомаха се прави само в случай на случайно перорално поглъщане.

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Форма
Капки
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in