виж още резултати
No products were found.

Берберин + Хром капс. х 60 Natroceutics

Берберин HCL + липозомен берберин за по-добро усвояване.

За Берберин е клинично доказано, че:

- Намалява нивата на кръвната захар на гладно и постпрандиалната глюкоза;

- подпомага намаляването на общия холестерол, намалявайки триглицеридите и LDL холестерола, като същевременно подобрява HDL холестерола;

- действа благоприятно на функцията и състоянието на черния дроб;

- Подобрява кръвното налягане при тези с хипертония;

- Намалява на излишното телесно тегло.

Прочети ощеShow less
68,75 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Берберин + Хром капс. х 60 Natroceutics

Диабет, повишен LDL холестерол, хипертония, мазен черен дроб и излишна телесна мазнина. Едно или повече от тези състояния засягат голям процент от хората, които живеят в света днес и това може да се отнесе към съвременния ни начин на живот. Често тези състояния са взаимосвързани и за тези, които изпитват няколко от тях, това би било класифицирано като метаболитен синдром. Качеството на живот и здраве може да бъде възстановено чрез адаптиране на начина на живот и поддържащи добавки или лекарства.

Трябва да се отбележи, че основен принос за възстановяването на здравето е модификацията на начина на живот чрез хранене и физическа активност. Би било голяма грешка да се приеме, че удобството на лекарства или добавки е единственото решение; човек също трябва да приеме потенциалните странични ефекти, свързани с лекарствата, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Докато медикаментите или добавките могат да подобрят състоянието, основният принос се обръща към самата причина, която е преди всичко избор на начин на живот.

ПРЕДИМСТВА на Берберин + Хром капс. х 60 Natroceutics:

 • Берберин HCL + липозомен берберин за повишена бионаличност;
 • Усилена активна форма и ползи;
 • Научно формулиран и разработен;
 • Създаден да се абсорбира ефективно в тялото;
 • Двойно по-добро освобождаване, бързо начало на действието и увеличена продължителност на действието;
 • Формула, която преодолява ограниченията на чревната микробиома;
 • Високо бионаличнa хранителна добавка от берберин;
 • Може да помогне за поддържане на сърдечно-съдовата система;
 • Може да регулира нивата на холестерола и кръвната захар;
 • Повишена ефективност с липозомен хром;
 • Активирането на AMPK е една от функциите на диабетната медицина;
 • Може да подпомогне здравословното управление на теглото.

Защо да изберем Берерин и Хром на Natroceutics:

 1. Качество, гарантирано чрез GMP (добра производствена практика) и тестване на партиди;
 2. Научно формулиран и разработен;
 3. 100% без пластмаса;
 4. Екологична и напълно рециклируема опаковка;
 5. Natroceutics засажда дърво с всеки закупен продукт;
 6. Не съдържа токсични торове, пестициди и хормони на растежа на растенията;
 7. Без изкуствени добавки и тежки метали;
 8. Сертифициран без ГМО;
 9. Сертификация RSPO за магнезиев стеарат от палмово масло;
 10. Подходящо за вегани и строги вегетарианци.

Рискове и последствия

Тези състояния са водещи предшественици и индикатори за големи животозастрашаващи събития като инсулт или инфаркт. Тъй като условията протичат без лечение, те ще започнат да оказват все по-голямо влияние върху индивида, каскадирайки в други условия и последици за здравето. Самите състояния или настоящите фармацевтични медикаменти, използвани за лечение на тези състояния като антихипертензивни лекарства, антихипергликемици и лекарства за понижаване на липидите, могат и ще повлияят значително на качеството на живот.

Освен пряката заплаха за живота и ранната смърт, следните симптоми са често срещани сред тези със метаболитен синдром:

- Лоша енергия;

- Депресия;

- Безпокойство;

- Сексуална дисфункция;

- Нарушен сън;

- Запек;

- IBS;

- Лошо здраве на зъбите;

- Невропатична болка.

Клинични доказателства

Берберин има дълга история на употреба, но едва в последно време оценихме потенциала му да помага на хората с условия на живот и метаболитни дисфункции. Берберинът се счита за безопасен за употреба, когато се използва обикновено препоръчаното количество всеки ден, използвано от милиони хора и техните клиницисти по света за подобряване на здравето им. Въпреки че клиничните проучвания показват, че Berberine е толкова мощен при справяне със здравословните състояния, колкото обикновено предписаните лекарства, също така е установено, че е безопасен, без да са регистрирани големи нежелани събития. За разлика от лекарството, берберинът няма да има ефект върху нормалните здравословни нива на кръвна захар или холестерол, а вместо това регулира анормалните нива до безопасно и здравословно ниво.

Докато Берберинът има хипогликемичен ефект, трябва да се отбележи, че това е очевидно само при тези, които имат повишени нива на кръвна глюкоза. Употребата на Берберин няма да доведе до хипогликемия при тези с нормални нива на глюкоза в кръвта.

Казвайки това, тези, които вече използват фармацевтични хипогликемични средства, ще трябва да бъдат наблюдавани, тъй като Berberine ще намали повишената глюкоза в тези случаи. Ползите от това са, че под ръководството на медицинския надзор може да бъде в състояние да намали необходимото количество лекарства или да го замести всички заедно.

Берберинът не трябва да се използва по време на бременност или от кърмеща жена или такива на антибиотици. Хората на лекарства, използвани за овладяване на хипертония, холестерол и диабет, или с предварително съществуващи здравословни състояния, трябва да се назначават от медицинско лице.

Неотдавнашен метаанализ от 2015 г., публикуван в Journal of Ethnopharmacology, който включва 27 рандомизирани контролирани клинични изпитвания и 2569 пациенти, заключава, че Berberine е толкова ефективен, колкото хипогликемичните лекарства при намаляване и управление на кръвната захар. Берберинът беше по-ефективен от интервенцията на начина на живот.

За лечение на хиперлипидемия (повишен LDL холестерол и триглицериди в кръвта), Berberine с перорални лекарства за понижаване на липидите (статини) беше по-добър от лекарствата за понижаване на липидите, само за намаляване на нивото на общия холестерол и LDL-холестерол и повишаване на нивото на HDL-холестерола.

При сравнително проучване между берберин и перорални лекарства, понижаващи липидите, няма статистическо значение за намаляване на нивото на общия холестерол и LDL-холестерола, но Берберинът показва по-добър ефект при понижаване на нивото на триглицеридите и повишаване нивото на HDL-холестерола.Този резултат показва, че Берберинът е бил толкова ефективен, колкото и лекарствата за понижаване на холестерола и в някои отношения превъзходен поради липса на странични ефекти и подобрения на HDL-холестерола.

Няма съобщени сериозни нежелани реакции в 27 публикувани изследвания. Установено е, че при някои хора Берберинът може да причини стомашно разстройство при започване на употреба и това да премине в рамките на няколко дни.

Как работи Берберинът?

Берберинът има многобройни действия, но основното, за което се смята, че оказва най-голямо влияние върху човешкото здраве, е способността му да активира АМР-активирана протеин киназа (AMPK).

AMPK е метаболитен сензор и се счита за главен регулаторен превключвател за управление на клетъчния енергиен баланс, растежа, функциите за оцеляване и възпалението. AMPK регулира редица биологични дейности, които нормализират липидния, глюкозния и енергийния баланс.

AMPK Активирането влияе положително при:

 • Хипергликемия;
 • Хиперлипедимията;
 • Хипертония;
 • Чернодробна функция;
 • Възпаление;
 • Състав на телесните мазнини.

Инхибирането на AMPK е пряко свързано с метаболитен синдром. Следователно той е ключова цел при лечението на метаболитен синдром, като активирането на AMPK е основното действие на лекарството Метформин. Клиничните проучвания показват, че Берберин и Метформин споделят подобна активност за активиране на AMPK и са сред шепа вещества, за които е известно, че имат такъв ефект. AMPK се активира естествено и се задейства чрез упражнения и енергиен дефицит чрез диета. Важно е да се отбележи, че прекомерната консумация на енергия инхибира AMPK, по-специално прекомерната захар и високо съдържание на мазнини.

ДОЗИРОВКА Берберин + Хром капс. х 60 Natroceutics

За възрастни и деца над 12 години - приемайте по 1 капсула веднъж или два пъти на ден в началото на най-големите хранения за деня или според указанията на Вашия медицински специалист.

Противопоказания:

•    Пациенти със свръхчувствителност към берберин, дървесна куркума, златен семен, златен конец, орегонско грозде, европейски берберис, фелодендрон, хром, кожа или някой от другите компоненти на формулировката.

•    Избягвайте употребата по време на бременност и кърмене.

•    Избягвайте едновременната употреба с циклоспорин.

•    Добавянето на хром трябва да се избягва при пациенти с бъбречна дисфункция.

•    Консултирайте се преди едновременна употреба с антикоагуланти, антитромбоцитни и антидиабетни лекарства.

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Форма
Капсули
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in