виж още резултати
No products were found.

Инфрачервен термометър за чело и ухо Веровал 2 в 1

Измерва за 1 секунда в ухото и 3 секунди на челото. 

Запаметява последните 10 измервания.

3 години гаранция. 

Подходящ за използване от цялото семейство.

Прочети ощеShow less
70,30 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Инфрачервен термометър за чело и ухо Веровал 2 в 1

Два метода на измерване: в ухото и на челото.

Бързо отчитане на инфрачервения сигнал – за 1 секунда.

Лесен за използване.

Възможност за измерване без издаване на звуков сигнал.

С включени 10 еднократни предпазни капачки за хигиенична употреба при измерване в ухото.

Памет с последните 10 измервания.

Практична кутия за съхранение.
Идеален за семейства с деца.

Измервателният сензор улавя отделящото се от тъпанчето на ухото, респ. от повърхността на челото, инфрачервено лъчение и показва резултата от измерването след една секунда при измерване в ухото. При измерване на челото на екрана се показва най-високата стойност уловена от сензора по време на сканирането.

Измерване темпертатура в ухото

Измерването може да се прави в лявото или в дясното ухо. Термометърът измерва излъчваните от тъпанчето и от канала на ухото инфрачервени лъчи. Тези лъчи се улавят от сензора и се преобразуват в температурна стойност. Най-добри стойности се получават при засичане на инфрачервени лъчи от средното ухо (тъпанчевата мембрана). Излъчените от околните тъкани лъчи, дават по-ниски стойности.

Съществуват хора, които имат различна температура в лявото и в дясното ухо. За да се уловят промените в измерените стойности, измервайте температурата винаги в едно и също ухо. Измерването не трябва да се прави в ухо, което е засегнато от възпаление.

При малки деца под 6 месеца слуховият канал е все още твърде тесен, поради което често температурата на тъпанчето не може да се отчете и се показват доста по-ниски стойности.

Измерване темпертатура на челото

Термометърът измерва излъчваното от кожата инфрачервено лъчение в областта на челото, слепоочията и околните тъкани. Лъчението се улавя от сензора и се преобразува в температурна стойност. Най-точни стойности се получават при сканиране на цялата зона, започвайки от средата на челото до слепоочията.

При измерване на челото трябва да се има предвид, че слепоочията и челото не трябва да бъдат навлажнени от пот или козметика. Кожни раздразнения могат да доведат до неточно отчитане. Дългият престой на открито, както и носенето на шапки могат да повлияят върху температурата на челото. Затова се препоръчва измерването да се осъществи след минимум 30-минутен престой на стайна температура.

Измерването задължително трябва да обхваща артерия темпоралис (сънната артерия). Затова е необходимо сканирането да включи и зоната на слепоочията.


Веровал инфрачервен термометър

Производител:

Хартман, Германия

Опаковка:

Инфрачервен термометър за чело и ухо Веровал 2 в 1 се предлага в опаковка с включени 10 еднократни предпазни капачки за хигиенична употреба при измерване в ухото.

Инфрачервен термометър за чело и ухо Веровал измерва температурата бързо и точно - само за 1 секунда. 

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in