виж още резултати
No products were found.

ПАРАНИТ ШАМПОАН ПРОТИВ ВЪШКИ 200 МЛ

Шампоан за премахване на въшки и техните яйца

Прочети ощеShow less
21,80 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Предназначение:

ПАРАНИТ ШАМПОАН ПРОТИВ ВЪШКИ 200 МЛ е клинично тестван и доказано ефективен в борбата с главовите въшки. Формулата му оказва двойно действие - едновременно задушава и дехидратира въшките и техните яйца. Изключително удобен за употреба. Не съдържа инсектициди, което не позволява на въшките да развият резистентност към съставките му. Нежно измива косата.

Какво предствлява въшката?

Изключително малко насекомо, без крила, което живее предимно в косата и се храни с кръв. Притежава 3 чифта крака, чрез които се придвижва и прикрепя към косъма. Възрастен индивид е дълъг до 3-4 мм, женската живее до 2-3 месеца и снася около 200 до 300 яйца през целия си живот. След 7 дни гнидата се излюпва и достига зрялост до 10 дни. Силният сърбеж, който усещаме ако имаме въшки се причинява от инжектирането на слюнка, което правят те по време на хранене. Наличието им се потвърждава при задълбочено преглеждане на косата за въшки или яйца, които са по-лесно забележими.

Начин на употреба:

Първа стъпка - задълбочено проверете косата на всеки член от семейството за въшки с помощта на ситно гребенче, кичур по кичур. Всеки от семейството, при който се открият въшки е необходимо да използва шампоана още същия ден, за да се избегне повторно опаразитяване. След употреба, внимателно измийте гребенчето с хладка, сапунена вода.

Втора стъпка - нанесете достатъчно количество от шампоана на суха коса. Покрийте обилно цялата коса и скалпа. Масажирайте корените като обърнете особено внимание на тила и зад ушите. Оставете да подейства десетина минути.

Трета стъпка - намокрете косата и образувайте пяна. Изплакнете обилно. Трябва да сте сигурни, че сте отмили шампоана от косата си.

Четвърта стъпка - преди да изсушите косата, с помощта на ситно гребенче отстранете въшките и техните яйца. Оглеждайте внимателно, кичур по кичур. С цел да се избегне повторно опаразитяване, след всеки кичур почистете гребенчето с памучен тампон или късче памук и винаги решете косата от върха на главата към края.

Пета стъпка - след 7 дни повторете същата процедура. Това ще гарантира пълното прекъсване на жизнения цикъл на въшката. По този начин ще се елиминират и всички яйца, излюпени след първото третиране.

Важно:

Няма риск при повтаряне на процедурата няколко пъти.

Не забравяйте да почистите и обкръжаващата среда.

Обезпаразитете дрехите, завивките, хавлиите и останалите предмети (четки, гребени), които са били в пряк контакт с главата като ги изперете (измиете) при 60°С

Внимателно почистете къщата и колата с прахосмукачка и после изхвърлете торбичката.

Да не се употребява от хора, алергични към някоя от съставките на продукта.

Не се препоръчва за бременни и кърмещи жени.

Само за външно приложение.

Възможна е поява на сърбеж и раздразнение около очите, лющене на скалпа, контактно раздразнение и зачервяване на скалпа, ушите или врата.

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in