виж още резултати
No products were found.

Чага чай мляна с арония и хибискус х 250г Супер храни 2014

100% натурален продукт от Сибир.

Силен имуностимулиращ ефект.

Активира клетъчния метаболизъм.

Успешно се бори с раковите клетки.

Помага при гастрит и язви.

Подпомага здравословната функция на сърдечно-съдовата система.

Понижава концентрацията на глюкоза в кръвта.

Подпомага здравето на кожата.

Прочети ощеShow less
22,00 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Малко информация какво е чага:

Някога хората не са имали възможност да отидат в аптеката и да си купят лек за някаква болест. Трябвало е да потърсят възможност да се справят с болестите, използвайки природните дарове. Лечебните свойства на чага са познати от стотици години и тя се е използвала в традиционната медицина за лечение на много болести.

В Сибир селяните в продължение на много години са варили чага вместо чай, тъй като тази напитка имала доста добър вкус и била по-достъпна. По-късно е било забелязано, че по местата, където хората са пиели чага, не е имало болни от рак. С времето в резултат на научни изследвания се оказва, че в чага се натрупват вещества, които брезата произвежда като средство за защита срещу гъби-паразити. Те имат стимулиращ ефект върху ензимните системи на организма. Следователно чага отдавна се смята за профилактично средство срещу рак и отличен имуностимулант. Освен това притежава антивирусни и антимикробни свойства, има способността да намалява възпалението в тялото, което често е причина за много здравословни неразположения. 

В руски гори и особено в Сибир е пълно с гъба чага. Тя расте само в естествени условия и не може да се отглежда изкуствено. Чага, или черната брезова гъба, е паразитна форма на гъба, която „живее“ най-вече върху ствола на брезата: дървото „дели“ полезните си вещества с чага и ѝ ги предава. По този начин всичко ценно и полезно, което се намира в брезата, чага го „поглъща”. Изглежда необяснимо как паразитна гъба може да бъде полезна по някакъв начин. Но това е вярно и се е доказало във времето.

Ползите от Сибирска Чага чай мляна с арония и хибискус х 250:

Сибирска Чага чай мляна с арония и хибискус х 250г е изцяло натурален продукт, съчетал ползите на уникалната сибирска чага, българската арония и хибискуса. Ароматната и здравословна напитка перфектно укрепва имунната система, нормализира метаболизма и ще Ви накара да се почувствате изпълнени с енергия и още по-работоспособни. Изсушената чага, която съдържа продуктът, е пълноценен източник на полезни органични киселини, диетични фибри, както и смоли, минерали и витамини. В нейния състав на практика не се съдържат мазнини (по-малко от 1 гр на 100 гр ядивна част на гъбата), въглехидрати – не повече от 1,5 гр, протеини – не по-малко от 2 гр. Съдържанието на калории в продукта не надвишава 20 ккал.

Следните вещества присъстват в големи количества в Сибирска Чага чай мляна с арония и хибискус х 250г:

алкалоиди, дъбилни вещества, оцетна киселина, флавоноиди, феноли, лигнин, мравчена киселина, фитонциди, стероли, винена киселина, меланин, полизахариди, оксалова киселина.

Танините, на които гъбата е богата, имат хемостатично и противовъзпалително действие. Комплексът от органични киселини помага за нормализиране на киселинно-алкалния баланс, а фитонцидите предпазват организма от микроби и вируси. Съдържащият се в нея лигнин оказва благоприятен ефект върху функционирането на бъбреците, меланинът ускорява метаболизма, а полизахаридите зареждат с енергия, възстановяват силата.

Флавоноидите са полезни с това, че имат обезболяващ и диуретичен ефект, подобряват секрецията на жлъчка и облекчават възпалителния процес. Фибрите в брезовата гъба нормализират храносмилателните процеси, алкалоидите нормализират кръвното налягане и облекчават спазмите. Продуктът е полезен заради изразените си антимикробни и противотуморни свойства. Използва се за облекчаване на симптомите на различни опасни заболявания и широко се прилага за редуциране на теглото и подобряване на благосъстоянието.

Начин на употреба Сибирска Чага чай мляна с арония и хибискус х 250г Супер храни 2014:

 Залейте 4 чаени лъжички Чага Чай Мляна с Арония и Хибискус с 400 мл гореща вода, с температура най-много до 75°С. За да е напълно готов Вашият чай, изчакайте  от 5 до 7 минути. Може да подсладите по желание.

Съдържание: гъба чага (Inonotus obliquus) (сушена), арония, хибискус.

Опаковка:

Сибирска Чага чай мляна с арония и хибискус се предлага в опаковка от  250 гр

Важно: Дръжте далеч от деца!

Прочети ощеShow less
Product Details
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in