виж още резултати
No products were found.

Хондросулф Хондроитин 300 мг капс. х 120

Хондросулф е добавка за коригиране дефицита на хондроитин и глюкозамин сулфат в резултат на остеоартроза.

Забавя дегенеративните процеси в ставите с артрозни промени.

Прочети ощеShow less
22,82 лв. (с данък)
-
Оценка:
(0)
Добави в списъка с желания
Описание

Хондросулф Хондроитин 300 мг капс. х 120

Хондросулф Хондроитин 300 мг капс. х 120 е хранителна добавка за коригиране дефицита на хондроитин и глюкозамин сулфат в резултат на остеоартроза. 

Хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат се намират нормално в човешкото тяло и служат за биосинтеза именно на протеогликаните в ставния хрущял. Те вземат участие и в синтезата на хиалуронова киселина в синовиалната течност, която „смазва“ ставните повърхности и има противовъзпалително действие. 

Приемът на Хондросулф забавя дегенеративните процеси и има благоприятен ефект върху структурно-функционалното състояние на ставите, тъй като има трофично действие върху ставния хрущял. 

Остеоартрозата е едно от най-разпространените и чести ставни заболявания. 60-90 на сто от болните над 50-годишна възраст имат артрозни промени на периферните стави и гръбначния стълб. Артрозата е хронично заболяване, което се дължи на първично увреждане (дегенерация) на ставния хрущял с последващи изменения в ставните структури – възпаление на синовиалната мембрана, уплътнение на ставната капсула, развитие на остеофити (т.нар. шипчета), калциране на хрущяла, разхлабване на лигаментите и др. Главните биологични промени засягат основното вещество на хрущяла – намаляват или се загубват протеогликаните (сложни комплекси от глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, кератин сулфат, хиалуронова киселина и протеини). В резултат на тези промени ставният хрущял губи своя блясък, повърхността му става неравна, в дълбочина се формират ерозии, които оголват подлежащата кост, развиват се реактивни промени, последвани от уплътняване на ставната повърхност и поява на остеофити. При намалена подвижност на хрущяла и неравни ставни повърхности, движенията в засегнатите стави се извършват с по-голямо триене и се придружават от болки.

ДОЗИРОВКА Хондросулф Хондроитин 300 мг капс. х 120:

По две капсули два пъти на ден с малко течност по време на хранене в продължение на два месеца. Дневният прием съдържа 1200 mg хондроитин сулфат. Препоръчително е курсът да се провежда през три месеца.

Внимание: 

Продуктът е хранителна добавка и не може да замести пълноценното и здравословно хранене.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява далеч от деца.

Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от източници на светлина и топлина при температура до 30 градуса по Целзий.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките. 

Консултирайте се с лекар при бременност, кърмене, наличие на заболяване или прием на лекарствени медикаменти.

Прочети ощеShow less
Product Details

Data sheet

Форма
Капсули
Доставка

Меню

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in