Click for more products.
No produts were found.

Цитибак капс. х 30 Натурфарма

За оросяване на мозъка и за подобряване на паметта и концентрацията.

С Бакопа мониери и цитиколин.

30,76 лв. (с данък)
Всички продукти на марката:
Добави в списъка с желания
Описание

Цитибак може да се използва както от млади хора над 18-годишна възраст, така и от възрастни пациенти: 

за подобряване на паметта, способността за учене и бързината на анализ на информацията;

за повишаване на способността за концентрация;

за ускоряване на възстановяването на последици от инсулт;

за повлияване на когнитивни и поведенчески нарушения, породени от хронични съдови или дегенеративни мозъчни заболявания.

Цитибак спада към групата на т.нар. ноотропици – препарати, които въздействат върху мозъчната функция, подобрявайки когнитивните умения. 

„Когнитивни умения“ е широк термин, отнасящ се до мисловните процеси, въвлечени в придобиването на знания, обработването и съхраняването на информация и обосноваването. В това число попадат важни функции на мозъка като памет, концентрация, бдителност, възприятие, учене, вземане на решения и езикови способности.

ЦИТИКОЛИН

Цитиколинът e ноотропно съединение, което се преобразува в холин и цитидин след поглъщане, осигурявайки нужните суровини за производство на невротрансмитери (подобрява невротрансмисията) и предпазването и възстановяването на невроните от увреда (осигурява невропротекция).

Холинът се използва за синтез на един от основните невромедиатори ацетилхолин и стимулира синтеза на фосфатидилхолин в мембраните на човешките мозъчни клетки. Фосфатидилхолинът  е от съществено значение за целостта на мембраните на мозъчните клетки и неговата концентрация в тях намалява с напредването на възрастта.

Цитидинът се използва за синтез на нуклеотидната база уридин – вещество с изразени неврологични свойства, което участва в създаването на РНК и редица невронни структури като дендрити (невронни израстъци) и миелинова обвивка (невронна изолация).

Цитиколинът допринася за нормалното функциониране на нервната система, ускорява възстановяването на нервната структура, влияе благоприятно върху активността на помпите на йонната обмяна и рецепторите. Благодарение на свойството си да стабилизира клетъчните мембрани в мозъка, цитиколинът ускорява спадането на мозъчния оток. Цитиколин възстановява енергийния резерв на нервните клетки и задържа апоптозата.

БАКОПА МОНИЕРИ (Брахми)

Употребата на бакопа мониери има дълга история в Аюрведа при неврологични и поведенчески нарушения. Основните активни субстанции на билката са брахмина, херпестин, бакопазиди А и В, които допринасят за нормалното функциониране на нервната система.

Екстрактът от Брахми помага да се поддържат когнитивните функции като памет, учене и концентрационен капацитет. Този ефект вероятно се дължи на свойството му да оросява мозъка и периферната микроциркулация, както и на способността му да понижава тревожността.

ЦИНК

Цинкът допринася за нормалната когнитивна функция, нормалното протичане на метаболизма на мастните киселини, въглехидратите, синтеза на белтъци и ДНК, правилното функциониране на имунната система и защитата на клетките от оксидативен стрес.

СЕЛЕН

Селенът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система и щитовидната жлеза.

Мозъчният оксидативен стрес е причина за когнитивно увреждане и дефицити, разстройства на настроението и поведенчески проблеми. 

ДОЗИРОВКА:

Приемайте по 1 капсула Citibac дневно в удобно за Вас време, без да се съобразявате с храненията.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПРИЕМА:

Препоръчително е приемът на Цитибак да продължи най-малко 3 месеца. Не спирайте приема, освен ако Вашият лекар не Ви посъветва. Свържете се с Вашия лекар или фармацевт преди да го направите.

 

Опаковка: 

30 капсули

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките;

Да не се употребява при повишен тонус на парасимпатиковата нервна система;

Продуктът не е предназначен за деца.

Ако сте бременна, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на Цитибак.


Състав на Цитибак
(в 1 капсула)

  1. Цитиколин: 500 мг
  2. Бакопа мониери (Bacopa monnieri, Брахми), екстракт: 120 мг
  3. Цинк (цинков оксид): 15 мг
  4. Селен (натриев селенит): 100 мкг

Помощни вещества: микрокристална целулоза (емулгатор), магнезиев стеарат (антислепващ агент).

Подробности за продукта
Коментари
Няма коментари

Напишете вашето мнение за продукта

  • Kaчество:
Опишете продукта с няколко кратки думи.
Свързани продукти
НутраВеге_Омега_3_от_водорасли НутраВеге_Омега_3_от_водорасли
Купи
За сърцето и кръвоносната система
Nature's Way
59,09 лв. (с данък)
Омега 3 от водорасли. Поддържа здравето на мозъка, очите и сърдечно-съдовата система.  За деца над 14 години и за възрастни.
Бърз преглед
Aлайв_Мултивитамини_за жени_50+ Aлайв_Мултивитамини_за жени_50+
Купи
За жените
Nature's Way
18,29 лв. (с данък)
Балансирана Whole food формула, специално формулирана за жени над 50 години. Съдържа витамини и минерали, екстракти от плодове и зеленчуци, зелени храни, антиоксиданти, храносмилателни ензими, амонокиселини,...
Бърз преглед

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Трябва да се регистрирате, за да можете да ползвате списъците с желания.

Sign in